Η πρώτη εσωκομματική «τρικυμία» μετά τις ευρωεκλογές είναι γεγονός, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, απάντησε με αιχμές σε πρόσφατες δηλώσεις του Διονύση Τεμπονέρα, που πρότεινε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέας Αριστεράς. 

Ο κ. Κασσελάκης αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση όσο είμαι εγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστώ με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς», έδειξε την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Διονύση Τεμπονέρα, ρίχνοντας παράλληλα «γέφυρες» επικοινωνίας μόνο προς το ΠΑΣΟΚ.

*Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης στα Παραπολιτικά 90,1: "Mea culpa για την προβολή των σπιτιών μου" - Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε με νόημα ότι «κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ». «Αν κάποιος δεν εκφράζεται από αυτό που χτίζουμε, είναι δικαίωμά του να αλλάξει πορεία», πρόσθεσε.


Η σκληρή απάντηση Τεμπονέρα

Σκληρή ήταν η απάντηση πάλι μέσω του Παραπολιτικά 90,1 από τον Διονύση Τεμπονέρα.

Μιλώντας στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα «Εκείνη και Εγώ» σε σχέση με την ατάκα του προέδρου του κόμματος «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε συγκεκριμένα: «Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον και θα παραμείνω και μετά από αυτόν». Συνέχισε, δε, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημειώνοντας με έμφαση πως «δεν μας ικανοποιεί» και προσθέτοντας πως «το μήνυμα των εκλογών δείχνει πως είναι δική μας υποχρέωση να κάτσουμε σε τραπέζι διαλόγου - και με τις ηγεσίες».
Ο Στέφανος Κασσελάκης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 | Parapolitika