Ένα δείπνο με το δικό του ενδιαφέρον για το οικονομικό «γίγνεσθαι» της χώρας έγινε χθες το βράδυ στου «Παπαϊωάννου» στην Κηφισιά, όπως «έπιασαν» οι κεραίες της στήλης Big Mouth του Powergame.gr. Συνδαιτημόνες ήταν το δίδυμο της Intrakat Δημήτρης Μπάκος και Αλέξανδρος Εξάρχου, η Ελένη Βρεττού, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Attica Bank, καθώς και η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή.

exarxou-bakou-bretou
exarxou-bakos
exarxou-bakos-brettou



Το δείπνο αυτό έρχεται σε ένα καίριο timing, όπου στην τράπεζα διενεργείται... ανασχηματισμός (όπως έχει αναφέρει πολύ πρόσφατα το Powergame.gr), με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (κάτοχος του 72,5% των μετοχών της Attica Bank), να προχωρά την απόφαση για αποεπένδυσή της, ενώ παράλληλα τα νέα κεφάλαια που θα απαιτηθούν θα είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ, τόσο για την εξυγίανση της τράπεζας από τα κόκκινα δάνεια, τα οποία θα περάσουν στις τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή», όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

*Διαβάστε ακόμη: ΤΧΣ: Οι ευρωεκλογές ανοίγουν τον δρόμο για έξοδο από ΕΤΕ & Attica Bank

Σημειώνεται ότι το τρίδυμο Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου είναι ήδη μέτοχοι στην τράπεζα (κατέχοντας το 4,4% μέσω της Thrivest), ενώ παράλληλα η Παγκρήτια (που τελεί επίσης υπό τον έλεγχο της Thrivest) κατέχει το 5%.

Και αυτό το δείπνο στην Κηφισιά, πάντως, όπως σημειώνει η στήλη Big Mouth, δεδομένα επιβεβαιώνει ένα πράγμα: πως οι Μπάκος και Εξάρχου έχουν πετύχει να οικοδομήσουν στο πέρασμα του χρόνου μια φιλική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Ένας φίλος που δεν με ξεχνά όταν βγαίνει τα βράδια συνάντησε χθες το βράδυ στου «Παπαϊωάννου» στην Κηφισιά τον εφοπλιστή Δημήτρη Μπάκο, να δειπνεί με τον συνέταιρό του, Αλέξανδρο Εξάρχου. Οι δυο άνδρες, που έδειχναν ορεξάτοι, είχαν (όπως μου είπε ο άνθρωπός μου) δώσει την πρωτοκαθεδρία της συζήτησης στις κυρίες της παρέας, που ήταν η Ελένη Βρεττού της Attica Bank και η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή. Με την ευκαιρία της συνάντησης του πληροφοριοδότη μου με το ισχυρό δίδυμο της Intrakat, σπεύδω να επισημάνω μια αφήγηση που μου είχε κάνει ένας παλιός φίλος μου, σύμφωνα με την οποία οι Μπάκος και Εξάρχου, εκτός όλων των άλλων, έχουν πετύχει να οικοδομήσουν στο πέρασμα του χρόνου και μια φιλική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.