Το εγκώμιο της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου έπλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνέντευξη του στον Alpha, κάνοντας λόγο για «έναν πολύ καλό κεντρικό συντονισμό της λειτουργίας του κυβερνητικού έργου», ενώ παράλληλα σημείωσε πως πρόκειται για «μια κατάκτηση η οποία θα μείνει, παρακαταθήκη νομίζω στο πρωθυπουργικό γραφείο και όταν εγώ δεν θα είμαι εδώ».

Η στήλη Big Mouth του Powergame.gr είχε επισημάνει έγκαιρα πως ο πρωθυπουργός θεωρεί «χειρουργείο το Μαξίμου», με τα σενάρια περί ανασχηματισμού να μην αφορούν την αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό μέγαρο. 

Σε σχέση δε με τα παραπάνω, η στήλη επισημαίνει ότι o Άκης Σκέρτσος είναι αμετακίνητος, παρά τα όσα φημολογούνται, με τον πρωθυπουργό να μην έχει κάνει την οποιαδήποτε σκέψη για απομάκρυνσή του από το αξίωμα του υπουργού Επικρατείας. Σταθερός παραμένει στο πόστο του και ο Μάκης Βορίδης, ενώ ανεβασμένες είναι και οι μετοχές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. 

Παράλληλα, η στήλη σημειώνει - επικαλούμενη πηγή της - πως ο ΓΓ του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, έχει ενθουσιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν συνηθίζει, άρα τα διάφορα σενάρια περί επιστροφής του Γρηγόρη Δημητριάδη ή της ένταξης του Γιώργου Μυλωνάκη στο «τιμ Μαξίμου» δεν ευσταθούν.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 

Το εγκώμιο Μητσοτάκη στην ομάδα του Μαξίμου…
Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του προέδρου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του Alpha και τον συναγωνιστή Σρόιτερ, δεν σας κρύβω ότι για μία ακόμη φορά έβγαλα το καπέλο σ’ αυτές τις περίεργες αισθήσεις μου. Αν και απομακρυσμένος από κάθε κυβερνητικό αξιωματούχο που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, κατάφερα να προσεγγίσω (χθες) τα βασικά της συνέντευξης. Για παράδειγμα, σας έγραφα ότι ο αρχηγός Κυριάκος θα επιχειρούσε, όπως και έκανε, ένα mea culpa σε σχέση με τον νόμο για την ισότητα στο γάμο. «Ήμασταν ένα βήμα πιο μπροστά. Κάναμε το σωστό και το δίκαιο, αλλά στεναχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά, αποδεχόμενος ότι το κυβερνών κόμμα υπέστη ζημιά από το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Επίσης, χθες ανάμεσα στα πολλά σας έγραφα ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης θεωρεί «χειρουργείο το Μαξίμου», άρα κι ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή που να σχετίζεται με το «κεντρικό μαγαζί». Και σ’ αυτό οι αισθήσεις μου δεν με πρόδωσαν, αφού, κάνοντας μια γενικότερη αξιολόγηση της κυβέρνησης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον άψογο κεντρικό κυβερνητικό συντονισμό.


…και ο αμετακίνητος Σκέρτσος
Και επειδή τις τελευταίες ώρες ακούω και διαβάζω πολλά και ενδιαφέροντα σε σχέση με τις σκέψεις του προέδρου Μητσοτάκη, που φτάνουν μέχρι και στην αλλαγή προσώπων στο Μαξίμου, σπεύδω να βάλω τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση. Πρώτον, εξ όσων μου λέει αυτός ο περιφερειακός πληροφοριοδότης μου, ουδέποτε υπήρξε σκέψη για την απομάκρυνση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου. Προφανώς, όσοι τα γράφουν απλώς κάνουν την προσδοκία τους είδηση. Από εκεί και πέρα, αμετακίνητος παραμένει και ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ενώ ανεβασμένες είναι οι μετοχές και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. Σε σχέση τώρα με τα όσα διάβασα για την πιθανότητα αλλαγής του Στέλιου Κουτνατζή, η γνωστή πηγή μου με διαβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά, απεναντίας, ο αρχηγός Κυριάκος δείχνει σχεδόν ενθουσιασμένος (που δεν το συνηθίζει) από τη συνεργασία του με τον νέο στενό συνεργάτη του. Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι τα όσα διακινούνται σε σχέση τόσο με το ενδεχόμενο της επιστροφής του Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και με το άλλο σενάριο της αξιοποίησης (εντός Μαξίμου) του Γιώργου Μυλωνάκη, απλώς δεν ανταποκρίνονται στα όσα στην πραγματικότητα σχεδιάζει ο Μητσοτάκης.