Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια γύρω από τον ανασχηματισμό, με ένα εξ αυτών να αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr να αναφέρει πως αυτό είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, μολονότι οι περισσότεροι υπουργοί φαίνεται πως συμφωνούν με αυτό. 

Και αυτό γιατί ο Γιώργος Γεραπετρίτης ως Υπουργός Εξωτερικών φαίνεται πως έχει αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική δράση και μάλιστα σε πολλά διαφορετικά επίπεδα: πέραν των ελληνοτουρκικών, άλλωστε, όπου θεωρείται πως τα έχει καταφέρει, έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συναντήθηκε και στο περιθώριο της διάσκεψης στην Ιορδανία για την ανάληωη ανθρωπιστικής δράσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως στη Λευκωσία βλέπουν τον Γεραπετρίτη ως πρόσωπο με δυνητικά καταλυτική επίδραση ακόμα και στην επίλυση του Κυπριακού.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 

Ένα άλλο σενάριο που ευδοκιμεί τις τελευταίες ώρες στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία εμφανίζει τον πρόεδρο Μητσοτάκη να σκέφτεται (μεταξύ των άλλων) την επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μαξίμου. Αν και δεν σας κρύβω ότι με τη συγκεκριμένη προοπτική συμφωνούν σχεδόν οι περισσότεροι υπουργοί, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, δεδομένου ότι ο υπουργός Εξωτερικών έχει έναν καλά απλωμένο τραχανά. Για παράδειγμα, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, που κατά κοινή ομολογία τα έχει φέρει βόλτα. Πάντως, μια και το ‘φερε η κουβέντα, να σας πω ότι ο υπουργός Γεραπετρίτης βρέθηκε χθες στην Ιορδανία, συμμετέχοντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανάληψη ανθρωπιστικής δράσης στη Λωρίδα της Γάζας. Στο περιθώριο των εκεί επαφών, μαθαίνω ότι συναντήθηκε μεταξύ των άλλων και με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης. Στην Κύπρο θεωρούν ότι η παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ μπορεί να συμβάλει καταλυτικά μέχρι και στην επίλυση του Κυπριακού.