Δίνει και παίρνει η σεναριολογία για τον ανασχηματισμό, με το ενδιαφέρον βέβαια να μην αφορά μόνο το ποιοι μένουν εκτός, αλλά και το ποιοι μπορεί να μπουν (ή ενδεχομένως να ξαναμπούν) στο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι, η στήλη Big Mouth του Powergame.gr αναφέρει πως υπάρχουν φήμες περί εκ νέου υπουργοποίησης του πρώην υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, καθώς και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σημειώνεται βέβαια πως η ενδεχόμενη ανάληψη εκ μέρους τους τυχόν υπουργικών χαρτοφυλακίων δεν σημαίνει πως θα είναι οι μοναδικές αλλαγές στην κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό, με τη στήλη να αναφέρει πως οι αλλαγές ούτε θα αρχίσουν, ούτε θα τελειώσουν στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Εκτός απ’ αυτούς που φεύγουν, υπάρχουν και κάτι άλλοι πρώην υπουργοί που δείχνουν ότι δεν αντέχουν να μένουν για πολύ εκτός υπουργικού χαρτοφυλακίου. Εν προκειμένω, αναφέρομαι στον πολυαγαπημένο μου Νότη Μηταράκη και τον πάντα χρήσιμο στις κυβερνήσεις του Κυριάκου Τάκη Θεοδωρικάκο. Αν ήταν δικιά μου η κυβέρνηση, εξυπακούεται ότι αν ξεκινούσα έναν ανασχηματισμό, θα άρχιζα, ενδεχομένως και να τελείωνα, στον Νότη και στον Τάκη. Επειδή, όμως, δεν είναι δικιά μου, αλλά του Μητσοτάκη, κάτι μου λέει ότι ούτε θα αρχίσει, ούτε θα τελειώσει από τους δύο πρώην υπουργούς. Είναι από τις περιπτώσεις τις σπάνιες, ομολογώ, που οι ηγέτες, έχοντας πολλή δουλειά, κοιτάζοντας το δάσος χάνουν τα πολυτιμότερα δέντρα που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό (το δάσος πάντα).