Σύσκεψη με τους τρεις εκλεγμένους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Νίκο Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ορίσει ως ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2024.

Μάλιστα, ο Νίκος Παπανδρέου εξεπλάγη με την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντέδρασε έντονα. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε καθήκοντα ευρωβουλευτή τον Μαίο του 2023, ύστερα από την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για το εθνικό κοινοβούλιο και κατείχε επί ενάμιση χρόνο την θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Όλο αυτό το διάστημα ο Νίκος Παπανδρέου είχε δημιουργήσει επαφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανέμενε να διατηρήσει τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας.

Συγκεκριμένα, σε έντονο ύφος ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τον λόγο από τον Νίκο Ανδρουλάκη για αυτή την απόφαση.

Το αντεπιχείρημα που ακούστηκε ήταν ότι και στα άλλα κόμματα, τον επικεφαλής της εκάστοτε ευρωομάδας τον ορίζει ο πρόεδρος του κόμματος και δεν καθορίζεται από τον αριθμό των ψήφων που πήρε. «Και ο Κυμπουρόπουλος είχε έρθει πρώτος το 2019, αλλά επικεφαλής ανέλαβε ο Μεϊμαράκης» φέρεται να είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτό είναι το επιχείρημα;» αντέδρασε ο Νίκος Παπανδρέου και απευθυνόμενος στον Γιάννη Μανιάτη τον κάλεσε να πάρει θέση, λέγοντας του πως «εσύ δεν έχεις φωνή;».

Ο τρίτος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κατά πληροφορίες συμφώνησε με τον Νίκο Παπανδρέου. «Έχει δίκιο ο Νίκος. Και αν βάλουμε το θέμα σε ψηφοφορία, θα εκλεγεί».

«Δεν χρειάζεται ψηφοφορία» απάντησε ο Ν. Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα φέρεται ενοχλημένος και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τον είχε πάρει καν τηλέφωνο για να τον συγχαρεί.

«Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Οπότε, αφού το θέλει τόσο πολύ ο πρόεδρος ας γίνει ό,τι θέλει. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία. Εγώ θα την κάνω και ας πάρει ο Γιάννης τη θέση μου» φέρεται να είπε.