Ο Βορίδης χάρηκε για τον Κέλλα

Σήμερα θα ξεκινήσω με τα ωραία της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό. Να σας πω, λοιπόν, ως ούτε ο ιδιος ο Χρήστος Κέλλας δεν χάρηκε τόσο πολύ με την υφυπουργοποίησή του όσο ο Μάκης Βορίδης.

Βλέπετε ο υπουργος Επικράτειας συνδέεται με σταθερή πολιτική και προσωπική φιλία με το νέο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα θεωρούσε αδικία τόσο για τον ίδιο τον Κελλα, όσο και συνολικά για τη Λάρισα το γεγονός ότι ολον αυτό τον καιρό ο Θεσσαλικός νομος δεν είχε εκπρόσωπο στην κυβέρνηση Μητσοτακη.


Το μπλοκ τον Θεσσαλών στην κυβέρνηση

Πάντως οι Θεσσαλοί είναι πια… πολύ μεγάλο μπλοκ στην κυβέρνηση. Μετρήστε λοιπόν: Ο υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας,ο υφυπουργός Χρήστος Κελλας, με τους εκ Μαγνησίας ορμώμενους υφυπουργούς Χρήστο Τριαντοπουλο και Ζέττα Μακρή κι αν προσθέσει κανεις και τους Τρικαλινούς Κατερίνα Παπακωστα και Δημήτρη Παπαστεργίου, φθάνουμε συνολικά τους 6. Τουλάχιστον ως προς το πολύπαθο γεωγραφικό διαμέρισμα της κεντρικής Ελλάδας το μήνυμα ελήφθη.

Απορίες για Δυτική Ελλάδα, Πειραιά και Δωδεκάνησα

Κι επειδή το Σαββατοκύριακο είδα ένα παιδάκι ντυμένο Μπάτμαν (αν και δεν είναι απόκριες) και συγχύστηκα δεν μπορώ να μην πω την κακία μου. Δεν μπορώ να αντιληφθώ  με ποια λογική, ενώ αντικαταστάθηκαν οι δυο Ηρακλειώτες κυβερνητικοί Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης εξαιτίας και του κακού αποτελέσματος στον μεγαλύτερο νομό της Κρήτης, την ίδια ώρα επιβραβεύτηκαν ισάριθμοι βουλευτες της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα δια της εισόδου τους στο κυβερνητικό σχήμα (Καραγκούνης, Φωτήλας), με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει εκεί αντίστοιχα ποσοστά.

Προφανώς, έπαιξε ρόλο το χρώμα του χάρτη, αλλά σίγουρα προκύπτουν απορίες. Όπως επίσης και για τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες του μεγάλου λιμανιού (Α’ και Β Πειραιά) και των Δωδεκανήσων που αν και κινήθηκαν εμφατικά πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό της ΝΔ στις ευρωκάλπες, τελικώς δεν εχουμε εκπρόσωπο στη νέα κυβέρνηση…


Οι «γαλάζιοι» διαμαρτυρόμενοι ξεκινούν «λευκή απεργία»

Το καλύτερο που έμαθα, πάντως, για την μετά ανασχηματισμού εποχή στη Νέα Δημοκρατία είναι το εξής: Όσοι συστηματικοί τηλεθεατές ενημερωτικών εκπομπών θέλουν να δουν ποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι δυσαρεστημένοι από τον πρόσφατο ανασχηματισμό δεν έχουν πάρα να παρακολουθήσουν με λίγη προσοχή τις εκπομπές αυτές τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Θα διαπιστώσουν ότι πρόσωπα τα οποία είχαν συνηθίσει να βλέπουν πολύ τακτικά σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις με βουλευτές της αντιπολίτευσης… εξαφανίστηκαν ήδη ή θα…εξαφανιστούν προσεχώς. Αυτό τουλάχιστον λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι θα κάνουν, καθώς θεωρούν ότι η μαχητικότητα τους δεν ανταμείφθηκε με μία θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. «Λευκή απεργία» λέγεται αυτό και μένει να δούμε ποιοι και πόσοι θα κάνουν τα λόγια τους πράξη.


Ποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Νοτοπούλου

Θα σας συνεχίσω με την Κουμουνδούρου, που κι εκεί γίνεται ένας κακός χαμός.

Μαθαίνω ότι τελειωμό δεν έχουν τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια εκλογική αναμέτρηση. Θύμα αυτή την φορά είναι η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία -μου λένε- δέχεται επιθέσεις από κάποια κέντρα τα οποία έχουν βάλει στο μάτι την βουλευτική της έδρα. Όσοι ξέρουν, λένε ότι στην πραγματικότητα κάποιοι επιθυμούν να την διαβάλουν τόσο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συμπρωτεύουσα λέγοντας ότι δεν βοηθάει και δεν προσφέρει όσο θα έπρεπε το κόμμα της. 

Στόχος είναι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να βρεθούν υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης στελέχη της Βορείου Ελλάδας που δεν τα πάνε καλά στις περιοχές τους.


Ο Ανδρουλάκης δεν πάει στον Τσίπρα

Μπροστά στις τόσες σκοτούρες που έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο που τον απασχόλησε είναι το διήμερο συνέδριο του κ. Τσίπρα και του κ. Ζάεφ. Ήξερε, άλλωστε, ότι όσα θα γίνουν εκεί αποτελούν πεδίο ευρύτερων ζυμώσεων, που δεν τον συμπεριλαμβάνουν.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην δώσει το παρών στο συνέδριο. Επειδή, όμως είναι τυπικός, θα τον εκπροσωπήσει στο συνέδριο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας. Κατά τα λοιπά, σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στη δημόσια τηλεόραση και τον Γιώργο Κουβαρά.



Με «άρωμα» Siemens η δίκη για το Μάτι

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση να κάθονται ξανά στο εδώλιο. Πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των δικαστών που θα βρίσκονται στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στις 8 Ιουλίου.

Πρόεδρος της σύνθεσης κληρώθηκε η Ελένη Μιχελάκη, πρόεδρος εφετών και μέλη της σύνθεσης οι εφέτες, Κωνσταντίνα Κωτσοπούλου και Νικόλαος Ζαγοριανός, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε ανακριτής στην πολύκροτη υπόθεση της Siemens. Στη θέση της εισαγγελέως της έδρας θα βρίσκεται η Σταματίνα Περιμένη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πρέπει να «τρέξει» καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων εάν μέχρι τον Ιούλιο 2026, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και στον Άρειο Πάγο.


Ο Χαρδαλιάς δικαίωσε τον Μυλωνάκη

Με την παρέμβαση του για το νέο Δημαρχιακό μέγαρο της Αγ. Παρασκευής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δικαιώνει επί της ουσίας τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη που έλεγε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, πως υπήρξαν λάθη και παραλήψεις , από προηγούμενες δημοτικές αρχές ,σχετικά με την ανέγερση του Δημαρχείου.

Όπως για παράδειγμα ότι το έργο δημοπρατήθηκε με ΛΑΘΟΣ τοπογραφικό διάγραμμα,που αποκάλυψε ο Νίκος Χαρδαλιάς.  Μάλιστα, περιμένουμε να δούμε για ποιον ή ποιους «χτυπά» η καμπάνα, με βάση αυτό που είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής… «θα αναζητήσουμε ευθύνες από όλους όσοι διαχειρίστηκαν αμελώς και λανθασμένα αυτό το εμβληματικό έργο»!


Ο Λιβάνιος και οι επισημάνσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ

Άραγε θα επαναλάβει και στον νέο υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τις αιτιάσεις του ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Θάνος Παπαϊωάννου, τις οποίες ο ίδιος εξαπέλυσε ως απάντηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη; Μεταξύ άλλων, ο Θάνος Παπαϊωάννου επιρρίπτει όλη την ευθύνη στο υπουργείο Υγείας για τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ στην ολοκλήρωση των προσλήψεων στο χώρο του ΕΣΥ και της Υγείας εν γένει. Λέει ο κ. Παπαϊωάννου: “(Το ΑΣΕΠ) είναι στο στάδιο έκδοσης προσωρινών αποτελεσμάτων για 5 προκηρύξεις με σειρά προτεραιότητας και οριστικών αποτελεσμάτων για 4 προκηρύξεις που αφορούν συνολικά σε περίπου 4.000 θέσεις.

Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών των προκηρύξεων αφορά σε  προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας όπου το σύστημα της αυξημένης μοριοδότησης της ειδικής εμπειρίας πολλαπλασιάζει τον αριθμό των ελεγχόμενων δικαιολογητικών και επιμηκύνει τη διάρκεια έκδοσης των αποτελεσμάτων. Το σύστημα αυτό επεκτάθηκε πρόσφατα και σε θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι συνέπειες ως προς τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων είναι από τώρα προβλέψιμες”… Μόνο που εμείς θυμόμαστε να καθυστερούν ανέκαθεν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για το χώρο της Υγείας.