Μάνατζερ ράγκµπι στο «Survivor» της Κεντροαριστεράς

Εχω την αίσθηση ότι στο «Survivor» της Κεντροαριστεράς ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αν δήλωνε κάποια ιδιότητα θα ήταν αυτή του «µάνατζερ ράγκµπι». Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε κάθε εσωκοµµατική κρίση ως «µάνατζερ» άλλων υποψηφίων για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας έτσι την εύνοιά τους για να επανεκλεγεί βουλευτής στον νοµό του, και στη συνέχεια -αν δει ότι κινδυνεύει- ανακατεύει ξανά τον διάολο. Αν τον ενδιέφερε το µέλλον του ΠΑΣΟΚ και πίστευε πως είναι σε θέση να συµβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, θα έθετε και ο ίδιος υποψηφιότητα για την αρχηγία. ∆ηλαδή δεν θα έκανε τον «µάνατζερ» σε άλλους, αλλά θα έπαιρνε την οµάδα πάνω του ως επιθετικός παίκτης. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο Ν. Ανδρουλάκης, για να ενισχύσει την αύξηση των ποσοστών του κόµµατος στην Πελοπόννησο, έβαλε στο ψηφοδέλτιο Αρκαδίας τον πρώην περιφερειακό σύµβουλο του Π. Τατούλη, Β. Γιαννακούρα. Ο Οδυσσέας, επειδή κινδύνευσε να µην εκλεγεί από τη συµµετοχή του συγκεκριµένου υποψηφίου, παρεξηγήθηκε και από τότε κήρυξε ανένδοτο αγώνα εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη.

Από αυτή την ιστορία είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι τον Οδυσσέα δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόµενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά να µην εκλεγεί κάποιος άλλος στη θέση του στον Νοµό Αρκαδίας. Και επειδή µε τον Ν. Ανδρουλάκη παραλίγο να την πατήσει, λογικό είναι να ψάχνεται τώρα αλλού για να διασφαλίσει τα κοινοβουλευτικά του συµφέροντα. ∆ιότι βρέξει χιονίσει στην Αρκαδία θα εκλέγεται βουλευτής όσο την κατάρτιση του ψηφοδελτίου την καθορίζει ο ίδιος και όχι κάποιος «τυχάρπαστος» αρχηγός.

Stefanos με Χαρίτση ελέω Τσίπρα

O Στέφανος Κασσελάκης θα παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα με θέμα την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Ωδείο Αθηνών. Την παρουσία του γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, διαψεύδοντας έτσι όσους το προηγούμενο διάστημα διακινούσαν πληροφορίες ότι δεν θα αποδεχτεί την πρόσκληση που είχε λάβει, επειδή στην ίδια εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός είχε καλέσει και άλλους πολιτικούς αρχηγούς που δεν θέλει να βλέπει μπροστά του ο Κασσελάκης. Και δεν αναφέρομαι στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

! Πριν από τον Χάρη Δούκα, και άλλους αυτοδιοικητικούς ζήσαμε ως εν δυνάμει αστέρες της κεντρικής πολιτικής σκηνής: τον «Γκάρι Κούπερ» της Κεντροαριστεράς από τη Θεσσαλονίκη, Σ. Βούγια, τον Π. Σκοτεινιώτη από τον Βόλο, τον Γ. Καμίνη από την Αθήνα, αλλά και από την Κεντροδεξιά τον Δ. Αβραμόπουλο με το ΚΕΠ, για όσους το θυμούνται.

Ο Δούκας και οι «παράγοντες»

Δεν ξέρω αν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, είναι σε θέση στην παρούσα συγκυρία να αναδειχθεί ηγέτης της Κεντροαριστεράς, αλλά επειδή «τα όμορφα σενάρια όμορφα καίγονται», καλό θα είναι στις αποφάσεις που θα λάβει να ζυγίσει τις παράπλευρες ωφέλειες που με υστερόβουλο τρόπο επιχειρούν να προσποριστούν όλοι αυτοί που τον ενθαρρύνουν να εγκαταλείψει τον Δήμο της Αθήνας και να δώσει τη μάχη στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και αναφέρομαι σε αυτούς που «παραγοντίζουν» στον χώρο της Κεντροαριστεράς, είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν νοιάζονται για το μέλλον του προοδευτικού χώρου, αλλά για το πώς θα δείξουν ότι με την ατομική και θορυβώδη δράση τους είναι μέσα στο παιχνίδι των πολιτικών εξελίξεων. Και επειδή δεν τον έχουμε κόψει για κανένα ψώνιο που ετεροκαθορίζεται, τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δεν την εκλαμβάνουμε ως βέβαιη προαναγγελία καθόδου του στις εσωκομματικές κάλπες της Κεντροαριστεράς, εάν αυτές στηθούν εντός του 2024.

Μια... Ζωή την έχουμε

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνεται σημείο αναφοράς στο παρασκηνιακό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη. Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργανώνει αυτές τις ημέρες με το ινστιτούτο το οποίο έχει ιδρύσει και φέρει την επωνυμία του δεν έστειλε πρόσκληση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτως ώστε να παραστεί σε αυτή, ο Στ. Κασσελάκης, που επίσης έχει προαναγγείλει πως θα φτιάξει δικό του ινστιτούτο με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, για να αναχαιτίσει την άνοδο της Ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, απευθύνει πρόσκληση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνεργαστεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»