Με δεδομένο ότι προς τα τέλη του χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να λύσει το θέμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι λογικό να έχουν ξεκινήσει σιγά, σιγά οι συζητήσεις και τα σενάρια.

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και κάτι σκληροί καραμανλικοί, αντιμετωπίζουν την προεδρική εκλογή ως χρυσή ευκαιρία για να ζορίσουν εσωκομματικά τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει αρχίσει σκέφτεται κάτι πιο μετριοπαθές δεξιό για τη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, στο πλαίσιο αυτής της κουβέντας κυκλοφορούν δυο ονοματεπώνυμα. Του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου. Το κοινό χαρακτηριστικό των δυο είναι η διαχρονική σχέση που διατηρούν με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Τασούλας προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα των αβερωφικών, από την οποία έχει προέλθει και ο πρώην πρωθυπουργός. Σε σχέση τώρα με τη φημολογούμενη δεύτερη σκέψη που αφορά τον Πικραμένο, η στήλη επισημαίνει την διαχρονική φιλία που τον συνδέει με τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Με δεδομένο ότι προς τα τέλη του χρόνου ο πρόεδρος Μητσοτάκης, θα πρέπει να λύσει και τον συγκεκριμένο γρίφο, είναι λογικό να έχει ξεκινήσει σιγά, σιγά η συγκεκριμένη συζήτηση. Άλλωστε εξ όσων αντιλαμβάνομαι ο πρόεδρος Σαμαράς, αλλά και κάτι σκληροί καραμανλικοί, αντιμετωπίζουν την προεδρική εκλογή ως χρυσή ευκαιρία για να ζορίσουν (εσωκομματικά) τον πρωθυπουργό. Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι εν προκειμένω λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωση μας, είναι ο αρχηγός Κυριάκος. Το επισημαίνω αυτό, γιατί θεωρώ ότι μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, περιορίζονται οι πιθανότητες για μια δεύτερη θητεία της σημερινής προέδρου. Απεναντίας, πολλαπλασιάζονται τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται κάτι πιο μετριοπαθές δεξιό. Στο πλαίσιο αυτής της κουβέντας κυκλοφορούν δυο ονοματεπώνυμα. Του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου. Το κοινό χαρακτηριστικό των δυο είναι η διαχρονική σχέση που διατηρούν με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Βλέπετε ο Τασούλας προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα των αβερωφικών, από την οποία έχει προέλθει και ο πρώην αρχηγός της ΝΔ. Σε σχέση τώρα με τη φημολογούμενη δεύτερη σκέψη που αφορά τον Πικραμένο, να σας επισημάνω για όση αξία έχει, την διαχρονική φιλία που τον συνδέει με τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά. Κι όταν αναφέρομαι σε φιλία, δεν μιλάω για κάτι τυπικό, αλλά για κάτι original με γερές ρίζες και κυρίως με αντοχή στον χρόνο. Επίσης να επισημάνω ότι ο Πικραμένος έχει εξαιρετική σχέση και με τον υπουργό Επικράτειας Άκη Σκέρτσο.