Ενα από τα θέµατα που θα απασχολήσουν το προσεχές διάστηµα τον Μητσοτάκη είναι το πρόσωπο που θα επιλέξει για τη θέση του Ελληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με δεδοµένο ότι (µόλις) χθες έκλεισε οριστικά η περίπτωση Γεραπετρίτη, έχω την αίσθηση ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόµος για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Η Ούρσουλα έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ανανεώσει τη θητεία του Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος κάποια στιγµή ήθελε και ονειρευόταν να γίνει µέχρι και µεταβατικός πρωθυπουργός, επενδύοντας σε στραβοπάτηµα του Μητσοτάκη. Μιλάµε για έναν ανύπαρκτο πολιτικό, που, όταν είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής στη Χαλκιδικής, κόντεψε να τον περάσει κι αυτός που δεν συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο. Το αναφέρω αυτό γιατί, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγµατα, επιβάλλεται ο επόµενος επίτροπος, εκτός από πολιτικός πολλαπλασιαστής, να εκπέµπει και κάτι.

Με δεδοµένο ότι ο Τζιτζικώστας, που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, είναι το πιο ισχυρό πρόσωπο (σε επίπεδο Κεντροδεξιάς) στη Μακεδονία και από τη στιγµή που ο άνθρωπος το επιθυµεί, νοµίζω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο ο Μητσοτάκης να µην του ικανοποιήσει το συγκεκριµένο «θέλω».

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά στις 15/6