Επιστρέφει, μετά την τριήμερη απουσία του, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να... «σηκώνει μανίκια» και να έχει αλλεπάλληλες επαφές με στενούς του συνεργάτες. Όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, θα έχει μια αναλυτική κουβέντα με τον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, που φαίνεται ότι έχει ήδη έτοιμο πλάνο δράσεων, με έναν στόχο τη γενικότερη ανασυγκρότηση της κεντρικής κυβέρνησης. Σύμφωνα, βέβαια με τη στήλη, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα λάβει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, δεν θα μείνει στον προαναφερθέντα κύκλο επαφών, αλλά θα ξεκινήσει εκ νέου επισκέψεις στα υπουργεία, ιδίως σε όσα άλλαξαν επικεφαλής. Αυτή η κίνηση που ξεκινά από αύριο έχει σκόπο να καταδείξει ότι το μήνυμα της κάλπης ελήφθη, με την αρχή μάλιστα να γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και τη συνάντηση εργασίας με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth», είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Σειρά θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών και η συνάντηση με τον Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «τρέξει» σειρά δράσεων προκειμένου να καταπολεμηθεί ο βραχνάς της γραφειοκρατίας. Την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει καταληκτικά η στήλη, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο υπουργείο Υγείας, που έχει τα δικά του «πολλά και δυσεπίλυτα θέματα».

Τι αποκαλύπτει η στήλη «Big Mouth»

Ο Μητσοτάκης επιστρέφει σήμερα στο Μαξίμου
Μετά την τριήμερη απουσία του από το Μαξίμου, σήμερα ο πρόεδρος Μητσοτάκης επιστρέφει στο γραφείο και, όπως μαθαίνω, θα έχει αλλεπάλληλες επαφές με στενούς συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει και μια πρώτη αναλυτική κουβέντα με τον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος φαίνεται ότι από την Παρασκευή έχει ετοιμάσει ένα πλάνο δράσεων, αλλά και γενικότερης ανασυγκρότησης της κεντρικής κυβέρνησης. Βλέπετε, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του αρχηγού Κυριάκου, γνωρίζοντας τις διαχρονικές παθογένειες, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει μακροβούτι στα μεγάλα και βασικά. Απλώς, πριν βουτήξει, εξυπακούεται ότι θα λάβει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό.

Πρωθυπουργικές επισκέψεις στα υπουργεία
Εξ όσων πληροφορούμαι, από αύριο ο πρόεδρος Μητσοτάκης ξεκινά εκ νέου επισκέψεις στα υπουργεία, και δη σε αυτά που προσφάτως άλλαξαν ηγεσία. Είναι μια ακόμα κίνηση που καταδεικνύει ότι ελήφθη και με το παραπάνω το μήνυμα της πρόσφατης κάλπης. Η αρχή θα γίνει με την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πολυαγαπημένο του (όπως αποδεικνύεται) Τάκη Θεοδωρικάκο. Με βάση τα όσα φτάνουν στ΄ αυτιά μου, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων, που θα στοχεύουν στην καταπολέμηση της ακρίβειας. Την επομένη ο αρχηγός Κυριάκος θα επισκεφτεί το υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας συνάντηση εργασίας με τον νέο υπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος έχει ήδη λάβει εν λευκώ εξουσιοδότηση από τον πρωθυπουργό προκειμένου να «τρέξει» σειρά από δράσεις που θα καταπολεμήσουν τον βραχνά της γραφειοκρατίας. Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο υπουργείο Υγείας, ένα χαρτοφυλάκιο με πολλά και δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, δυσεπίλυτα θέματα.