Με τους τριγμούς εντός ΠΑΣΟΚ να συνεχίζουν να εντείνονται, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε δύο πρόσωπα: τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και τον βουλευτή του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο λόγος, δε, όπως σημειώνει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, είναι το ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των δύο, που δεδομένα θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτίμηση της στήλης αποτελεί το ότι ο πρόεδρος του κόμματος στοχεύει σε κάθε περίπτωση να προλάβει τις εξελίξεις και το να ξεδιπλώσει τα χαρτιά του ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, έχοντας ήδη αποφασίσει να τον διαγράψει με την πρώτη ευκαιρία. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στη Χ. Τρικούπη αναφέρουν πως τυχόν διαγραφή του Χριστοδουλάκη θα έκανε αφενός μεγάλη ζημιά στις βλέψεις του για την αρχηγία, αφετέρου θα προκαλούσε σοβαρά ζητήματα και σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, στην περίπτωση που εξέφραζε τη στήριξή του στον δήμαρχο της πρωτεύουσας.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και τον χρονικό ορίζοντα που έθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν αποκλείεται -όπως σημειώνει η στήλη- ο Μανώλης Χριστοδουλάκης να επισπεύσει τις αποφάσεις του.

Τι αποκαλύπτει η στήλη «Big Mouth»

Ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς, που δεν τους καταλαβαίνει κανείς, του Ανδρουλάκη, πρέπει να σας πω ότι τα ΠΑΣΟΚικά βλέμματα είναι στραμμένα πρωτίστως στον δήμαρχο Δούκα και δευτερευόντως στον βουλευτή Χριστοδουλάκη. Στο αν θα υπάρξει «αρραβώνας» μεταξύ των δύο, που εκ των πραγμάτων θα φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Με τα σημερινά δεδομένα, εκείνο που μπορώ να εκτιμήσω μετά σχετικής βεβαιότητας είναι ότι ο αρχηγός Νίκος έχει αποφασίσει να διαγράψει με την πρώτη ευκαιρία τον βουλευτή Μανώλη. Και θα το κάνει πριν ο τελευταίος προλάβει να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του. Όπως λένε στελέχη που απηχούν τις σκέψεις Ανδρουλάκη, ένας διεγραμμένος Χριστοδουλάκης δεν μπορεί να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, ενώ θα έκανε τεράστια ζημιά αν, όντας εκτός ΠΑΣΟΚ, αποφάσιζε να στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων. Σε κάθε περίπτωση και ενόψει του χρονικού ορίζοντα που έθεσε (χθες) ο αρχηγός Νίκος, δεν αποκλείω ο Χριστοδουλάκης να επισπεύσει (γενικώς) τις αποφάσεις του.