Στα «κόκκινα» φαίνεται πως είναι οι «γαλάζιοι» βουλευτές, μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr να σημειώνει πως πρόκειται για ένα κανονικό αντάρτικο εν τη γενέσει του, με τις απόψεις για το κατά πόσο αυτό θα «κρατήσει» ή όχι να διίστανται.

Η στήλη βέβαια την αντίδραση αυτή αρκετών μελών της ΚΟ της ΝΔ την αντιλαμβάνεται ως λογική, δεδομένου του ότι ο πρωθυπουργός δύσκολα θα προβεί σε νέες αλλαγές στην κυβέρνηση σύντομα, κάτι που σημαίνει ότι ίσως έχει χαθεί το τρένο της υπουργοποίησης για εκείνους που δεν τα κατάφεραν να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας πλέον να εστιάσουν αποκλειστικά και μόνο στην επανεκλογή τους.

Η... γκρίνια αυτή, πάντως, έχει φτάσει και στα πρωθυπουργικά αυτιά, για αυτό και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, αναμένεται να αναλάβει δράση το αμέσως προσεχές διάστημα, με στόχο την μείωση των εντάσεων στη «γαλάζια» ΚΟ μέσω της συνήθους τακτικής του «μασάζ», όπως είθισται να λέγεται στην πολιτική ορολογία.

Η στήλη Big Mouth δεν βλέπει ως καθόλου τυχαία την επιλογή του εν λόγω προσώπου για την αποστολή, καθώς έφερε το αξίωμα του γενικού γραμματέα της Βουλής επί πέντε έτη, κάτι που σημαίνει πως είχε καθημερινή τριβή με τους βουλευτές, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα αιτήματα και τα παράπονα καθενός εξ αυτών.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Επειδή είχα την ευκαιρία τις τελευταίες μέρες να συνομιλήσω με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ, πρέπει να σας εκμυστηρευτώ ότι δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια ένταση, με αφορμή και τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μιλάμε περί κανονικού αντάρτικου που εκτιμώ ότι θα χαθεί σύντομα μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες και τη χαλαρότητα του καλοκαιριού. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει και διαφορετική άποψη επ΄ αυτού, με κάποιους εκ των γαλάζιων κοινοβουλευτικών να πιστεύουν ότι αυτή τη φορά δύσκολα θα μαζευτεί η κατάσταση. Από μια όψη το βλέπω λογικό αφού έχοντας μπροστά μας τους χρόνους και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει μια δυσανεξία στις σύντομες αλλαγές, οι περισσότεροι από τους βουλευτές έχοντας χάσει το τρένο της υπουργοποίησης, θα εστιάσουν αποκλειστικά και μόνο στην επανεκλογή.

-Πάντως μιας και το έφερε η κουβέντα να σας πω ότι η σχεδόν γενικευμένη γκρίνια των βουλευτών, έχει φτάσει και στα πρωθυπουργικά αυτιά. Έτσι λοιπόν θα επιχειρηθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα να γίνει ένα μασάζ από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη προς τους βουλευτές. Και δεν είναι τυχαίο το πρόσωπο που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή, δεδομένης της πενταετούς θητείας του, ως γενικού γραμματέα της Βουλής, που του παρείχε τη δυνατότητα της καθημερινής τριβής με τους βουλευτές. Ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, ενδεχομένως να είναι από τους λίγους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι και τα αιτήματα και τα παράπονα που διατυπώνει κάθε γαλάζιος βουλευτής.