Από ένα «θερμό» επεισόδιο χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Πρωταγωνιστές της «όχι και τόσο ευκαταφρόνητης διαφωνίας» ήταν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτριά του, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Οι κακές γλώσσες, δε, λένε πως το επεισόδιο απαίτησε ακόμα και την πυροσβεστική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, πάντως, σχολιάστηκε και στην Κρήτη, με αφορμή το ότι φάνηκε να απουσιάζει παντελώς από τα προεκλογικά δρώμενα του νησιού, με τις αναφορές πως δεν πήγε καν στη γενέτειρά της στο Λασίθι πριν από την ευρωκάλπη να μην λείπουν. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως εκεί (στο Λασίθι) η Νέα Δημοκρατία κατετάγη δεύτερη.

Όπως φαίνεται, τελικά, από τις κυβερνητικές αλλαγές, τα αρνητικά αποτελέσματα στη Μεγαλόνησο... επηρέασαν μόνο το Ηράκλειο και οδήγησαν στις καρατομήσεις των Αυγενάκη και Σενετάκη, χωρίς τελικά να επεκταθούν σε άλλους νομούς του νησιού.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Με αφορμή την επίσκεψη στο Υγείας, ένας κακόπιστος στη μετάδοση των κυβερνητικών πληροφοριών, μου μετέδωσε με σχετική χρονοκαθυστέρηση (ομολογώ) μια όχι και τόσο ευκαταφρόνητη διαφωνία του υπουργού Άδωνι με την αναπληρώτριά του, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη σαββατιάτικη συνεδρίαση του (πρώτου) Υπουργικού Συμβουλίου με την παρούσα σύνθεσή του. Και σας λέω όχι ευκαταφρόνητη, αν κρίνω από το γεγονός ότι η αντίδραση της αναπληρώτριας, προκάλεσε (λέει) μέχρι και την πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου Μητσοτάκη. Με την ευκαιρία να σας πω ότι στην Κρήτη, σχολιάστηκε το γεγονός της παντελούς απουσίας της υπουργού Αγαπηδάκη, από τα προεκλογικά δρώμενα του νομού. Συγκεκριμένα κάτι παλιοί Νεοδημοκράτες έλεγαν ότι θα όφειλε (απολαμβάνοντας μεγάλης και διαχρονικής αναγνώρισης από τον πρωθυπουργό) να κατέβει μια βόλτα στη γενέτειρά της, το Λασίθι, που ως γνωστόν η ΝΔ, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Αν κατάλαβα καλά, η τιμωρία των κυβερνητικών στελεχών, που δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα, εξαντλήθηκε στο Ηράκλειο με τις καρατομήσεις των Αυγενάκη – Σενετάκη.