Το μήνυμα των πολιτών είναι «να τρέξουμε πιο γρήγορα», όχι «να γυρίσουμε πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο μπρίφινγκ της Δευτέρας, δίνοντας το στίγμα για το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και το εάν κόστισε στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Σημείωσε δε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr πως η διεύρυνση αυτή έγινε «επί τη βάσει του σεβασμού των αρχών και των θέσεων της ΝΔ», επιτυγχάνοντας τη συστράτευση ανθρώπων που δεν ήταν ποτέ στη «γαλάζια» παράταξη, ενώ παράλληλα η ΝΔ - χάρη στη στρατηγική Μητσοτάκη - επιτύγχανε ποσοστά που δεν έχει δει εδώ και 20 χρόνια.

Όπως σημειώνει η στήλη Big Mouth, η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη αποδεικνύει με πάση σαφήνεια πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να χάσει όσα έχει κατοχυρώσει εδώ και πέντε χρόνια, ούτε και το συγκριτικό πλεονέκτημα στο χώρο του Κέντρου και της κεντροδεξιάς, προκειμένου να ικανοποιήσει τα περί «επιστροφής στη λαϊκή δεξιά», που έχουν εκφράσει παλιά στελέχη της παράταξης.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Βλέποντας χτες δελτία ειδήσεων, πήρε το μάτι μου κάπου την απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο μπρίφινγκ της Δευτέρας όταν τον ρώτησαν για την «απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αρχές της Νέας Δημοκρατίας» και το αίτημα για «επιστροφή στη λαϊκή δεξιά» που έχουν εκφράσει παλιά στελέχη- ονόματα δεν λέμε. Ο Μαρινάκης, που δεν τον λες και μετριοπαθή της δεξιάς, ξεκαθάρισε (και δεν έχει και άδικο) πως το μήνυμα των πολιτών είναι «να τρέξουμε πιο γρήγορα» και όχι «να γυρίσουμε πίσω» και τόνισε ότι η διεύρυνση που έγινε τα τελευταία χρόνια έγινε «επί τη βάσει του σεβασμού των αρχών και των θέσεων της ΝΔ». «Άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ στη ΝΔ συστρατεύθηκαν με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη ΝΔ και φτάσαμε στο σημείο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να ισχυροποιηθεί και η παράταξη και, στη συνέχεια, με την ετυμηγορία των πολιτών,να έχουμε μία ισχυρή Κυβέρνηση» είπε ο εκπρόσωπος Μαρινάκης και θύμισε ότι τα εκλογικά ποσοστά που έχει πετύχει ο πρόεδρος Μητσοτάκης είχε η ΝΔ να τα δει περίπου 20 χρόνια. Προφανώς και μια τέτοια απάντηση έχει άλλο ειδικό βάρος όταν λέγεται στην επίσημη ενημέρωση συντακτών και αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει κανένα σκοπό να χάσει τα όσα αποτελέσματα έχει κατοχυρώσει την τελευταία πενταετία, ούτε και το συγκριτικό του πλεονέκτημα στον χώρο του κέντρου αλλά και της κεντροδεξιάς.