Μια... dream team έφερε ο «ανασχηματισμός» στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο υπήρξαν τόσο αναβαθμίσεις προσώπων που ήδη κατείχαν συγκεκριμένους ρόλους, όσο και νέο αίμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Αμυράς αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης, στη θέση του νεοεκλεγέντος ευρωβουλετή Δημήτρη Τσιόδρα, ο Χρήστος Ζωγράφος αναβαθμίζεται σε διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού (από το ρόλο του αναπληρωτή που κατείχε), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιώργο Ευθυμίου, που αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Γραφείου Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων (συμμετείχε στην Ομάδα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και Στρατηγικών Προβλέψεων (Strategic Foresight) της Προεδρίας της Κυβέρνησης).

*Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός στο επικοινωνιακό επιτελείο στο Μαξίμου: Αναβαθμίζονται Ζωγράφος, Ευθυμίου - Στην ομάδα και ο Αμυράς

Η στήλη Big Mouth του Powergame.gr σημειώνει πως από εκεί και πέρα το τιμ που πλαισιώνει τον Παύλο Μαρινάκη διατηρείται ως εξής: ο Γιάννης Βλαστάρης συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από κάθε ομιλία του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη κρατάει την ευθύνη της διεθνούς ατζέντας και η Κύρα Κάπη την μπαγκέτα της επικοινωνίας.

Σε σχέση, δε, με τους λόγους που επελέγη ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, Πάνος Αμυράς, για το νευραλγικό αυτό πόστο, η στήλη αποκαλύπτει πως αυτοί αφορούν τόσο τον σεβασμό που απολαμβάνει μετά από την μακρά σταδιοδρομία άνω των τριών δεκαετιών στον χώρο της δημοσιογραφίας, όσο και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα επικοινωνιακό άσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζοντας τον Παύλο Μαρινάκη και την αδιάλειπτη και επιτυχή παρουσία του στα ΜΜΕ. 

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Αν και εν προκειμένω σας το εξομολογούμαι προκαταβολικά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν είμαι αντικειμενικός, όχι γιατί έχω κάποια συγγένεια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μαρινάκη, αλλά γιατί είναι εξ αυτών που μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, θα προσπαθήσω να σχολιάσω τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. Με καλλιτεχνικούς (και όχι μόνο) όρους, μιλάμε για την απόλυτη dream team, αφού πλέον ο ψηλός (δύο και βάλε μέτρα) πλαισιώνεται από έναν φίλο μου, από τα παλιά, τον Πάνο Αμυρά, ο οποίος από σήμερα το πρωί εγκαθίσταται στο γραφείο του νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα. Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν οι Χρήστος Ζωγράφος και Γιώργος Ευθυμίου, που από το 2019 βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για λογαριασμό του πρωθυπουργικού γραφείου. Από κει και πέρα ο σύντροφος Γιάννης Βλαστάρης συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από κάθε ομιλία του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη κρατάει την ευθύνη της διεθνούς ατζέντας και η Κύρα Κάπη την μπαγκέτα της επικοινωνίας. Όπως μαθαίνω ο συναγωνιστής Αμυράς επελέγη για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι απολαμβάνει τον σεβασμό του συνόλου των ανθρώπων των ΜΜΕ, μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας στον θαυμαστό κόσμο των media. Και ο δεύτερος, γιατί μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα επικοινωνιακό άσο για τον πρόεδρο Μητσοτάκη, στηρίζοντας τον εκπρόσωπο Μαρινάκη, που καθημερινά βρίσκεται από κανάλι σε ραδιόφωνο, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία.