Ο Μητσοτάκης «βλέπει» και τον Τζιτζικώστα για Επίτροπο

Για να μην ακούτε διάφορα από διάφορους, δύο είναι τα ονόματα στα οποία φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Το πρώτο είναι αυτό του Μαργαρίτη Σχοινά με την προοπτική να συνεχίσει για μία ακόμη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα σ' ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο.

Η έτερη δυνατή υποψηφιότητα, αφορά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εκτός των άλλων θα ικανοποιήσει και τα αίσθημα της παραδοσιακής δεξιάς βάσης της ΝΔ, που στις πρόσφατες ευρωεκλογές είτε εξαφανίστηκε από τις κάλπες, είτε σε μικρότερο βαθμό κινήθηκε σε σχηματισμούς τύπου Βελόπουλου, Νίκης και ούτω καθεξής. Χώρια που εν πολλοίς θα λυθεί και ο μόνιμος επί εποχής Μητσοτάκη γρίφος της συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα. Βλέπετε με μια τέτοια ρελάνς, ποιος θα μπορεί να πει ότι η Μακεδονία έχει τεθεί στο περιθώριο της κεντρικής εξουσίας. Από την άλλη βέβαια, η κυρία Ούρσουλα τον Σχοινά ξέρει…


Μυστικές διαπραγματεύσεις και από το Μαξίμου για την Ούρσουλα με τέσσερις έμπιστους

Και μιας πιάσαμε τα ευρωπαϊκά να σας πω ότι μεταξύ της άτυπης Συνόδου Κορυφής της περασμένης Δευτέρας και της τακτικής την επόμενη Πέμπτη, τα φώτα μπορεί να έσβησαν στις Βρυξέλλες, παραμένουν όμως ανοιχτά στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι διαπραγματεύσεις για τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα είναι εντατικές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίζεται προσωπικά τη σύνθετη αυτή διαβούλευση, έχει όμως συμβουλές, υποστήριξη και βοήθεια από μια μικρή, κλειστή ομάδα που έχουν καλή γνώση του power game στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επαφές σε κόμματα και κυβερνήσεις του εξωτερικού. Ο λόγος για την Υφυπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τη Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβη Άννα-Μαρία Μπούρα, τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου και την Ειδική Σύμβουλο Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.


Ο Άδωνις υλοποιεί άμεσα τις δύο κινήσεις που υποσχέθηκε

Έμαθα επίσης ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης -αν και βαδίζουμε προς το μέσον του καλοκαιριού- προχωρά στην επιτάχυνση θεσμοθέτησης και οριοθέτησης ορισμένων επειγόντων μέτρων πολιτικής του υπουργείου Υγείας. Το καλοκαίρι έφτασε ήδη και ορισμένες ρυθμίσεις θα έχουν ευθεία ανταπόκριση στη διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΣΥ να μετακινηθούν από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των αστικών κέντρων προς τα νησιά και τις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Έτσι, αναμένεται λίαν συντόμως να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση για την παροχή του δικαιώματος στην παράλληλη εκτέλεση ιδιωτικού έργου για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ άμεσα αναμένεται να εκδοθεί επίσης η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία θα αυξάνεται το επίδομα άγονης περιοχής, το οποίο χορηγείται στους γιατρούς και παραμένει για πολλά χρόνια καθηλωμένο στα... 100 ευρώ.


Ο Σπανάκης έσπευσε στην Αίγινα για να δώσει λύση

Στην Αίγινα ταξίδεψε εκτάκτως ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπάνακης με στόχο να διερευνήσει ο ίδιος ένα ζήτημα που... γραφόταν - όπως αποδείχτηκε -  ότι είχε δημιουργηθεί στο νησί.  Τα αντανακλαστικά του νέου υφυπουργού ήταν τόσο άμεσα, που μέχρι και οι αιρετοί του νησιού ξαφνιάστηκαν με την παρουσία του.

Βέβαια ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς δεν έχασε την ευκαιρία και έθεσε στον υφυπουργό τα ζητήματα που απασχολούν το νησί και άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΣ.


Στην Κουμουνδούρου βλέπουν συμμαχία Κασσελάκη με Ζωή και ανησυχούν

Να σας πάω τώρα στην Κουμουνδούρου και να σας πω ότι βρίσκονται στα κάγκελα πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς βλέπουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κάνει πράξη τα σενάρια για συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας εναντίον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, το κάλεσμα για κοινή πρωτοβουλία για το πόθεν εσχες από την ηγετική ομάδα του κόμματος δείχνει να μην θέλει να αντιληφθεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής και τα στελέχη που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία λοιδορήθηκαν από την πρώην πρόεδρο της Βουλής. Εάν πάντως η νέα ηγεσία επιμείνει σε αυτό το πολιτικό φλερτ μάλλον θα υπάρξουν νέες εντάσεις …


Η Κωνσταντοπούλου θέτει όρο για την συνεργασία την απομάκρυνση Παππά και Δούρου

Η κ. Κωνσταντοπούλου, πάντως, χθες μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη παραδέχηκε ότι είναι ανοικτή σε συζητήσεις και συνεργασίες αρκεί να αποκλειστούν από αυτές ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

«Δεν έχω τέτοια προβλήματα, δεν έχω αποκλεισμό. Είμαστε ανοιχτοί και προκαλούμε και προσκαλούμε κάθε είδους συνεργασία και σύμπραξη προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν είμαστε καθόλου ανοιχτοί στο να ξεπλύνουμε πρόσωπα και πολιτικές που έβλαψαν τους πολίτες, που πρόδωσαν τους πολίτες και την εντολή τους. Άρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράθυρο συνεργασίας και σύμπραξης με πρώην υπουργούς, με πρώην κυβερνητικά πρόσωπα, με πρώην πρωθυπουργούς, με την πρώην περιφερειάρχη της κα Δούρου, με πρόσωπα που φέρουν ευθύνες πολιτικές», είπε και ελάλησε.


Στελέχη του Τσίπρα «βλέπουν» επιθέσεις των τρόλ του Κασσελάκη στην Γεροβασίλη

Ούτε να ακούνε το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη δεν θέλουν στον στενό κύκλο του Στέφανου Κασσελάκη κάτι που προφανώς ισχύει και γιά τον ίδιο. Γι’ αυτό άλλωστε όλο το τελευταίο διάστημα η πρώην υπουργός που αποτελεί σταθερή και τακτική συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα, λέγεται πως έχει μπει στο στόχαστρο των τρόλ του Κασσελάκη στο twitter με συνεχιζόμενες επιθέσεις που μάλιστα δεν έχουν αυτό τον καιρό κάποια συγκεκριμένη αφορμή.

Αποκλειστικά και μόνο την καλή της σχέση με το πρώην πρωθυπουργό κάτι που έχει πληροφορηθεί και οι ίδιος, όπως μαθαίνουμε.


Η κρίση στον Πεντελικόν, ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Έπρεπε να περάσουν 34 χρόνια για να θυμηθούν στο ΠΑΣΟΚ την κρίση του «Πεντελικόν», όταν πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου θέλοντας να απαντήσει σε όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης περί «σαλταδόρων» και «τυχοδιοκτών» θυμήθηκε όσα διαδραματίστηκαν το 1990 στην κρίσιμη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο της Κηφισιάς και είχε ως αντικείμενο την εκλογή γραμματέα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν ήδη με επιβαρυμένη υγεία εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του βρισκόταν αντιμέτωπος με κύμα αμφισβήτησης. Η πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είχε προτείνει τον Παρασκευά Αυγερινό, έχοντας μάλιστα τη στήριξη Λαλιώτη, Μερκούρη, Σημίτη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όχι μόνο δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια αλλά τους απάντησε προτείνοντας για γραμματέα τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα θρυλείται ότι είχε απειλήσει πως σε περίπτωση που έχανε την ψηφοφορία ο εκλεκτός του Άκης Τσοχατζόπουλος, τότε θα δημιουργούσε νέο κόμμα. Εν τέλει ο Ανδρέας αναδείχθηκε νικητής από αυτή τη μάχη.


Αντιδρούν οι δικηγόροι τις ανακοινώσεις Φλώριδη

Εκτάκτως συνεδριάζουν οι δικηγόροι με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, για τις νέες πρόσθετες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις πρόσφατες παρεμβάσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, αρκετοί νομικοί έχουν εκφράσει και δημόσια τις επιφυλάξεις τους για τα δύο αυτά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσός, συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας και την προσεχή Τετάρτη 26 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για να συζητηθούν τα δύο αυτά θέματα.


Ταξιδιωτική οδηγία από τους Βρετανούς για την Ελλάδα λόγω… καύσωνα

Είχαμε χρόνια να δούμε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα. Και τώρα ο καύσωνας αποτέλεσε αιτία για το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει «κόκκινο συναγερμό» για τέσσερις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Τουρκία, προειδοποιώντας για θερμοκρασίες ρεκόρ. Καλεί τους Βρετανούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα λόγω της «εκτόξευσης» των θερμοκρασιών. Και είναι πολύ λογική αυτή η προειδοποίηση αφού τις τελευταίες ημέρες τουρίστες στην Ελλάδα αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες με μοιραίες συνέπειες.

Με τέτοια ζέστη «οι Έλληνες δεν βγαίνουν ποτέ εθελοντικά από το σπίτι τους», γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). «Κάποιοι τουρίστες όμως θεώρησαν πως μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες και να πάνε για πεζοπορία: τουλάχιστον πέντε έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές Ιουνίου, πιθανώς λόγω θερμοπληξίας, ενώ υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι».