Άλλο πράγµα η αποχή και άλλο η αποδοκιµασία

Από αυτήν εδώ τη στήλη, την εποµένη κιόλας των ευρωεκλογών είχαµε επισηµάνει τη στρεβλή ανάγνωση που έκαναν τα επιτελεία των κοµµάτων για να δικαιολογήσουν την τεράστια αποχή του κόσµου από τις κάλπες. Μεταξύ άλλων, είχαµε αναφέρει τα εξής: «Περί όνου σκιάς αποδείχτηκε πως ήταν τελικά η αλλοπρόσαλλη αντικυβερνητική ατζέντα που έθεσαν προεκλογικά τα κόµµατα της αντιπολίτευσης για τη µάχη της 9ης Ιουνίου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν συγκινήθηκε από τα δραµατικά διαγγέλµατά τους να στείλουν µήνυµα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού. Ο Κ. Μητσοτάκης, έχοντας τους πάντες απέναντί του, κράτησε τη Ν∆ όρθια και στην πρώτη θέση των προτιµήσεων του εκλογικού σώµατος. Αποδείχτηκε πως δεν έχασε από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη βάση της αντικυβερνητικής διάστασης που πήγαν να προσδώσουν στις κάλπες των ευρωεκλογών, αλλά οι δυνάµεις της “γαλάζιας” παράταξης υποχώρησαν, επειδή πολλοί ψηφοφόροι της Ν∆ δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κινητοποιηθούν στην παρούσα φάση, επειδή ακριβώς δεν αξιολογούσαν ως σοβαρή την απειλητική ατζέντα που έθετε η αντιπολίτευση. Οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που απείχαν από τις κάλπες ήταν σίγουροι πως δεν θα χάσει την πρωτιά η Ν∆. Οπότε δεν είχαν το άγχος της ήττας».

Ο λόγος που κάνουµε αυτή την υπενθύµιση είναι γιατί στη δηµοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθµό Star φαίνεται πως το 50% των ερωτηθέντων δεν προσήλθε στις κάλπες για πρακτικούς λόγους. Μόνο το 26% δήλωσε ότι απείχε γιατί ήθελε να στείλει µήνυµα.

Αξιωματική αντιπολίτευση στα... Φάρσαλα

Φάρσαλα επισκέφθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ευχαριστήσει τους πολίτες που ανέδειξαν την Πλεύση Ελευθερίας δεύτερη πολιτική δύναμη στον Δήμο Φαρσάλων με το εντυπωσιακό ποσοστό 16,88% στις ευρωεκλογές, καθώς και πρώτη δύναμη σε πολλά εκλογικά τμήματα και διαμερίσματα. Μέσα σε κλίμα αγάπης και αποδοχής, η Ζωή μαζί με τον Φαρσαλινό Σωκράτη Αλειφτήρα, μαχητικό αγρότη, που βγήκε τρίτος σε σταυρούς προτίμησης πανελλαδικά, περπάτησε στην αγορά και στο κέντρο των Φαρσάλων, συνομίλησε με τους Φαρσαλινούς και τους ευχαρίστησε για τη δύναμη που έδωσαν στην Πλεύση Ελευθερίας με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. «Είχα πει ότι η ανατροπή θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και πράγματι έτσι έγινε. Τα Φάρσαλα έδωσαν το μήνυμα και συνολικά η Θεσσαλία έδωσε μήνυμα ενίσχυσης της Πλεύσης Ελευθερίας και ενδυνάμωσης της φωνής μας και στην Ευρωβουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

! Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, κατά του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη. «Ο ρατσιστικός, ομοφοβικός και κακοποιητικός λόγος δεν έχει θέση ούτε εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου ούτε στην ελληνική κοινωνία. Καλούμε τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Θα τον κάνουν ήρωα στο τέλος

Έχω την αίσθηση ότι με τις πολιτικές κουταμάρες που εκστομίζουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη στο τέλος θα τον καταστήσουν συμπαθή στα μάτια της ευρύτερης κοινωνικής βάσης της Κεντροαριστεράς και, αντί να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος θα τη «σκαρφαλώσει» τη μάντρα, κοιτάζοντάς τους αφ’ υψηλού με το όπλο της δικαίωσης παρά πόδα. Είναι δυνατόν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, να βγάζει τέτοια κακία εναντίον του Ανδρουλάκη, παρομοιάζοντάς τον με τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Αλήθεια, τον έβλαψε σε προσωπικό επίπεδο; Δεν τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις τελευταίες εκλογές; Δεν αγνόησε όσους του έλεγαν να τον αποκλείσει, γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί ο Νίκος Παπανδρέου ή ο γιος του Μ. Καρχιμάκη, που πόνταραν στις ψήφους των παπανδρεϊκών του κόμματος; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Σαχινίδης, εάν ο Ανδρουλάκης είχε τη νοοτροπία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας; Απόδειξη πως δεν έπαιξε πρόστυχα εναντίον κανενός υποψηφίου είναι ότι δεν βοήθησε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ούτε ο πιο στενός του συνεργάτης: ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μητσοτάκης σκέφτεται και τον Τζιτζικώστα για Επίτροπο, οι αθόρυβες διαπραγματεύσεις που κάνει από το Μαξίμου και η ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχία Κασσελάκη με Ζωή

Ακόμα περιμένει

Δεν σας κρύβω ότι ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση, διαβάζοντας την ανάρτηση του Γιώργου Τσίπρα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για τους λόγους της απόλυσής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, διότι -μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ένα ζήτημα που το είχαμε προβάλει στο πρόσφατο παρελθόν και αφορούσε τη διαφάνεια των προκριματικών εκλογών που υποτίθεται έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Ο Γ. Τσίπρας αφήνει να εννοηθεί πως το παιχνίδι με τις επιλογές των υποψηφίων ευρωβουλευτών ήταν στημένο. «Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως “εκλογές” για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το “πίστευε και μη ερεύνα”. Κι αυτό την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»