Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Ο λόγος, δε, για την παρουσία τους στο πρωθυπουργικό μέγαρο πιθανότατα σχετίζεται με το ζήτημα της επιλογής του επόμενου Επιτρόπου στην ΕΕ, με πληροφορίες που μεταδίδει η στήλη να αναφέρουν πως στην συγκεκριμένη κούρσαα έχουν μείνει δύο, οπότε και οι δύο αξιωματούχοι ήθελαν να συναντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να μάθουν μάλλον περισσότερα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το "Big Mouth", βέβαια, αναφέρει πως τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο αν η επιλογή ερειδόταν σε πολιτικά - αποκλειστικά - κριτήρια, τότε το χρίσμα μάλλον θα έπρεπε να δοθεί στον... "Τζίτζι", κόντρα στη βούληση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που φέρεται να θέλει εκ νέου τον Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Αν και όπως σας έχω πει εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχω περιορισμένη, για να μην σας πω, σχεδόν μηδενική πληροφόρηση από τα όσα συμβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόλα αυτά αυτός ο φίλος μου, που κάθεται ακόμη και μέσα στους 40 βαθμούς στην πλαϊνή πόρτα του πρωθυπουργικού κτιρίου, με βοηθά να μην μείνω… άνεργος. Έτσι αυτή τη βδομάδα είδε να περνούν τη στενή, μαύρη πόρτα, ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστόλης Τζιτζικώστας. Με δεδομένο ότι το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν και το καλύτερο για την κυβέρνηση, σχεδόν αποκλείω οι δύο άνδρες να πήγαν για να συγχαρούν τον Μητσοτάκη.

Απεναντίας και με δεδομένο ότι δεν έχω καμία επίσημη πληροφόρηση, εκτιμώ ότι ο λόγος της εκεί παρουσίας τους, μέσα στο κατακαλόκαιρο, έχει να κάνει με την επιλογή του επόμενου Επιτρόπου. Βλέπετε, με βάση τα όσα φτάνουν στ΄ αυτιά μου, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει δύο στη συγκεκριμένη κούρσα. Κατά συνέπεια τόσο ο Τζιτζικώστας, όσο και ο Σχοινάς, συνάντησαν τον αρχηγό Κυριάκο, μήπως και καταλάβουν τι σκέφτεται να κάνει. Αν και δεν έχει αποφασίσει, αν ελάμβανε την απόφαση με πολιτικά και μόνο κριτήρια, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα έπρεπε να δώσει το χρίσμα στον «Τζίτζι», αδιαφορώντας για το σχετικό «θέλω» της Ούρσουλας, που επιμένει (λέει) να ζητά τον Σχοινά.