Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση της 1ης Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς θα παρίστανται στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα μιλήσουν δημόσια για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές και αναμένεται να τοποθετηθούν σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι πυκνές, με δεδομένο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν προκάλεσε πολλά χαμόγελα στη ΝΔ.

Θυμίζουμε πως η τελευταία ανοιχτή παρέμβαση του κ. Σαμαρά έγινε τον περασμένο Ιανουάριο για το θέμα της ρύθμισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, ασκώντας κριτική τότε για την απομάκρυνση του κόμματος από τις παραδοσιακές δεξιές αρχές. Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής είναι πιο φειδωλός στις δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο έχει εκφράσει επίσης ανησυχίες όσον αφορά την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων αλλά και τα θέματα που άπτονται των αρχών οι οποίες θα πρέπει να διέπουν την κοινωνική πραγματικότητα.

Στη συγκριμένη εκδήλωση δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η δημοσιογραφική στήλη The Big Mouth όμως δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο και γράφει: «Μόνο ανησυχία δεν προκάλεσε στον πρόεδρο Μητσοτάκη η είδηση που θέλει τους Καραμανλή και Σαμαρά να είναι ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη. Ο πρωθυπουργός, που έχει φροντίσει να θέσει υπεράνω κομμάτων και όλων των υπολοίπων τους δυο πρώην πρωθυπουργούς, δεν αποκλείεται να παραστεί και στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Άλλωστε, όπως έλεγε σε συνεργάτες του, είναι ωραίο (σχεδόν απίθανο) οι δυο πρώην αρχηγοί της ΝΔ να μιλούν για την Ευρώπη και ό,τι άλλο δεν απασχολεί τον κόσμο. Με την ευκαιρία και βλέποντας ότι οι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν έρθει σχετικώς κοντά τον τελευταίο καιρό, κρίνω σκόπιμο να σας πω ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που τους ενώνει. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον συναγωνιστή Αντώνη Οικονόμου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος διατηρεί διαχρονικά και σταθερά στενές σχέσεις και με τους δύο».