Ανοίγει (και πάλι) ο δρόμος για γήπεδο στον Βοτανικό

Ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη της κα- τασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό από τον Δήμο Αθηναίων έγινε αυτές τις ημέρες, μετά την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υπέβαλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο δήμος.

Το υπουργείο ενέταξε την κατασκευή του υπερ- σύγχρονου γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την προγραμματική περί- οδο 2021-2025, απόφαση η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 115.000.000 ευρώ και δίνει το «πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατα- σκευής του νέου γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων, στη γειτονιά του Βοτανικού. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «Το νέο υπερσύγχρονο γήπε- δο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού»

Υπέρ πρότασης άλλου προσώπου για την προεδρία της Δημοκρατίας η Νίνα Κασσιμάτη

Υπέρ της επιλογής ενός άλλου προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν έχουμε τοποθετηθεί ακόμα ως κόμμα. (...) Σε προσωπικό επίπεδο, αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή».

Ας πρόσεχε ποιον στήριζε ο εξάδελφος

Στην περίπτωση του Γιώργου Τσίπρα, που εδώ και μέρες τον εξευτελίζει το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, εμφανίζοντάς τον ως «διακονιάρη» και «αργόμισθο», ισχύει η λαϊκή ρήση «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα». Και αυτό διότι ανήκει στην κατηγορία των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις ώστε ο Στ. Κασσελάκης να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα, για τη στάση του αυτή ανταμείφθηκε και με το παραπάνω. ∆ιότι όταν ήταν στα μέλια με τον Στ. Κασσελάκη, ο τελευταίος -περιφρονώντας και αγνοώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος- τον τοποθέτησε «με το έτσι θέλω και γουστάρω» στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εξοβελίζοντας από το συγκεκριμένο πόστο τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Τότε ο Γ. Τσίπρας με χαρά αποδέχθηκε τη θέση που του πρόσφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ κα- νονικά θα έπρεπε για τυπικούς λόγους η τοποθέτησή του να εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα. ∆εν το έκανε και τώρα έχει βγει στα κεραμίδια και σκούζει για να καταγγείλει τη σκαιά συμπεριφορά του Στ. Κασσελάκη απέναντι στο πρόσωπό του.

«Τα περί αργομισθίας σε μένα από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά ή η μόνη τους σχέση είναι έμμισθη όχι απλώς τους τα επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα, για να τελειώνουμε. Όχι σε μένα αυτά τα πράγματα, όχι σε μένα», δήλωσε.

«Μοναδική κόλλα στην Κεντροαριστερά η καρέκλα»

Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της κοι- νωνικής πλειοψηφίας δεν είναι υπόθεση που βασίζεται στη στρεβλή πεποίθηση ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ως εκ τούτου, εάν συμπεθεριάσουν τα κόμματα του προ- οδευτικού χώρου, βρίσκοντας μια νύφη ή έναν γαμπρό, για να τον πάνε στην εκκλησία του δήμου, τότε αυτομάτως δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα προστρέξει σε ένα τέτοιο μυστήριο, ρίχνοντάς τους σε συνθήκες πανζουρλισμού και ικανοποίησης ρύζι και ροδοπέταλα.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 FM και την καλή συνάδελφο Νίκη Λυμπεράκη σημείωσε με νόημα: «Δεν υπάρχει χειρότερη εκδοχή από αυτή που κατατίθεται, να υπάρξει συγκόλληση των κομμάτων με μόνη κόλλα που θα τα συγκολλά τη δίψα της εξουσίας. Δι- αφορετικά κόμματα να συσπειρώνονται μόνο και μόνο για να κάνουν έφοδο στην εξουσία είναι κάτι βαθιά αρνητικό και κάτι που θα ολοκληρώσει τον κύκλο δυσπιστίας της κοινωνίας για την πολιτική και τους πολιτικούς.

Γιατί θα είναι ένα ρεσάλτο που θα αφορά μόνο αυτούς που θέλουν να ενωθούν για να γίνουν πλειοψηφικοί εν ονόματι των αξιωμάτων που θέλουν να καταλάβουν. Αν η πολιτική έχει νόημα, είναι γιατί παρουσιάζει ένα σχέδιο για την κοι- νωνία και το σχέδιο αυτό πρέπει να είναι συγκροτημένο και να έχει αρχές αναγνωρίσιμες και προτάσεις ελέγξιμες. Για μένα όλη αυτή η συζήτηση είναι βαθιά λάθος».