Σκέρτσος, Βορίδης και Κουτνατζής έδωσαν πειστικές απαντήσεις για το Κράτος Δικαίου

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και σας έχω αρκετά νέα. Για αρχή θα ξεκινήσουμε με το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν ξέρω άν τους έχει έρθει η επιφοίτηση του… Αγίου Πνεύματος. Χάρις, λοιπόν, σε συντονισμένες προσπάθειες των υπουργών Επικράτειας Σκέρτσου και Βορίδη, καθώς και του Στέλιου Κουτνατζή, έμαθα ότι η επικείμενη έκθεση των Βρυξελλών σε σχέση με το κράτος δικαίου στη χώρα μας θα έχει πολύ πιο θετική αύρα για την Ελλάδα σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μελέτη.    

Ο Νέζης πάει στην Πειραιώς για να βάλει τάξη

Το δεύτερο που έμαθα για όσα γίνονται στο Μαξίμου είναι ότι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νεζης θα ασχοληθεί επισταμένα το επόμενο διάστημα με την Πειραιώς, προκειμένου να μπει μια σειρά σε ζήτημα δυσλειτουργιών και ασυνεννοησίας που έχουν προκύψει, ενισχύοντας την προσπάθεια της γραμματέως του κόμματος, Μαρίας Συρεγγελα

Ο Μητσοτάκης προέβλεψε τον νικητή του ΝΒΑ

Σερί επιτυχημένων αθλητικών προβλέψεων έχει εγκαινιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξηγούμαι: Όπως μου θύμισε ρεπόρτερ που ήταν παρών στην καθιερωμένη χαλαρή κουβέντα του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους παραμονή κάθε εκλογικής αναμέτρησης (φέτος έγινε σε ψαροταβέρνα στα Βριλήσσια), η συζήτηση πήγε κάποια στιγμή στο μπάσκετ και ζητήθηκε από τον Μητσοτάκη να κάνει πρόβλεψη για τους τελικούς του NBA. Τότε η σειρά είχε μόλις ξεκινήσει και οι Μπόστον Σέλτικς είχαν κερδίσει τον πρώτο αγώνα από τους Ντάλλας Μάβερικς. «Θα το πάρουν οι Celtics με 4-1 νίκες», προέβλεψε μεταξύ χταποδιού και ταραμοσαλάτας ο πρωθυπουργός και η πρόβλεψή του βγήκε τελικά απόλυτα ακριβής! Βλέπω να του ζητάνε προβλέψεις για το Euro, του Ολυμπιακούς Αγώνες και κάθε αθλητική αναμέτρηση στο εξής...

Η επίσκεψη στον Παναγιωτόπουλο και η επίθεση στο BBC

Τις επισκέψεις στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια κατά τον πρόσφατο ανασχηµατισµό συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω του Αγίου Πνεύματος, ξεκινά αύριο, µε επίσκεψη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικατέστησε τον ∆ηµήτρη Καιρίδη, που έµεινε «εκτός νυµφώνος». Με τον πρωθυπουργό να αναµένεται να δώσει τις κατευθυντήριες για τη διαχείριση του µεταναστευτικού ζητήµατος. Η επίσκεψη αυτή, ωστόσο, θα έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς η συνέντευξη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Κυριακάτικη Απογευματινή συζητήθηκε αρκετά, καθώς τα έβαλε -και δικαίως- με το BBC. Στο ερώτημα, τι απαντά το υπουργείο στις καταγγελίες για παράνοµες επαναπροωθήσεις και για τις κατηγορίες που απέδωσε στην χώρα μας το ντοκιµαντέρ του BBC, ο υπουργός απάντησε όλο νόημα: «Σέβοµαι απεριόριστα τον ειδησεογραφικό κολοσσό που είναι το BBC, αλλά στο πλαίσιο µιας αντικειµενικής διερεύνησης θα ήθελα οι πηγές του ντοκιµαντέρ να µην εξαντλούνται στις µαρτυρίες της Τουρκικής Ακτοφυλακής και εκπροσώπων ΜΚΟ. Η ελληνική πολιτεία, ως οφείλει να κάνει, ερευνά κάθε καταγγελία σε κάθε αρµόδιο επίπεδο», είπε.

Ενισχύεται το σενάριο για την θέση του επιτρόπου Γεωργίας

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να βγάλει «κλίμα» για την επικείμενη διάρθρωση των θέσεων των επιτρόπων της Κομισιόν. Και αυτό γιατί τα σενάρια για την Ελλάδα αφορούν τα χαρτοφυλάκια της Αγροτικής Πολιτικής, της Ανταγωνιστικότητας και της ∆ιεύρυνσης, αλλά και τα πορτφόλια της Μετανάστευσης και της Αµυνας. «Κλίμα» βγήκε και κατά την παραμονή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τα όσα είπε για την προσαρµογή της νέας ΚΑΠ και τις προκλήσεις που έχει να αντιµετωπίσει ο πρωτογενής τοµέας την επόµενη πενταετία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενίσχυσε το σενάριο διαεκδίκησης από την πλευρά της χώρας μας του χαρτοφυλακίου Γεωργίας, που κατέχει ο Πολωνός Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

«Αντάρτικο» από τους δικηγόρους

«Αντάρτικο» αρχίζουν οι δικηγόροι με αφορμή τις νέες διατάξεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την ενδοοικογενειακή βία αλλά και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου με την οποία διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για την ανακρίτρια και την εισαγγελέα που δεν προφυλάκισαν τον ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του. Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ελέγξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εάν η ηγεσία του Αρείου Πάγου με τις παρεμβάσεις της έχει ενεργήσει ή όχι στα πλαίσια των καθηκόντων της.  Παράλληλα, έστειλε μήνυμα πως οι δικηγόροι δε θα μείνουν απαθείς σε διατάξεις που όπως αναφέρουν φαλκιδεύουν και συρρικνώνουν το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών. Στις αντιδράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής έρχονται να προστεθούν καθημερινά δηλώσεις και τοποθετήσεις δικηγόρων που αντιτίθενται σε όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην υπόθεση με κατηγορούμενο των συναδέλφων τους αλλά και στις εξαγγελίες του υπουργείου Δικαιοσύνης κυρίως όσο αφορά το μετρό της προφυλάκισης για πλημμελήματα, λέγοντας πως θα πηγαίνει κόσμος φυλακή για ήσσονος σημασίας αδικήματα.

Άνοιξαν στόματα

Με τα τόσα που έρχονται στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες φαίνεται ότι ο κ. Λύτρας ζούσε δύο ζωές, την κανονική μακριά από τις κάμερες και την εικονική μπροστά σ΄ αυτές. Στην κανονική, πέραν των άλλων λέγεται πως ήταν μπαταχτσής.  Για παράδειγμα όπως έλεγε χθες το πρωί  ηλικιωμένος διαχειριστής κτιρίου πλησίον της πλατείας Ομονοίας όπου ο ποινικολόγος διατηρούσε και εκεί γραφείο, «το φέσι από τα κοινόχρηστα έφτασε στον αστράγαλο…». 

Επιθεωρήσεις με αναρτήσεις στα Social

Συνεχίζει τη συνήθη τακτική με τα βιντεάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κάνει και μία ανάρτηση. Επιθεωρεί το Πορθμείο του Περάματος για το τριήμερο, καθαρίζει οικόπεδα, γκρεμίσει τα δεντρόσπιτα, κάνει... έξωση σε κατασκηνωτές στην παραλία του δήμου... όλα αναρτήσεις σε βίντεο! Ελπίζουμε όλα αυτά να «μεταφράζονται» σε έργο και να μην είναι απλά... επικοινωνιακά σόου!