Προσπάθειες για να κρατήσει «happy» τον Πολάκη έκανε όταν ήταν στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλας με απώτερο σκοπό να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Εκτός από την ηρεμία που ήθελε να εξασφαλίσει, ο σημερινός υπουργός Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έπραττε τα δέοντα ώστε να εξασφαλίσει και την απαιτούμενη ασυλία από τον αψύ Κρητικό, όπως αναφέρει η το Big Mouth του powergame.gr. Μάλιστα δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό, αρκεί να ανατρέξει στις παρεμβάσεις (που δεν έκανε) ο Πολάκης, αφήνοντας τον Κικίλια να διανύσει με ηρεμία τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Παρόλα αυτά και ενώ πέρασε μέχρι και νομοθετική ρύθμιση για να απαλλάξει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από ευθύνες που τον βάρυναν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε ανασχηματισμό, άφηνε κανονικά ανενόχλητο τον Κικίλια…

Τι αναφέρει το Big Mouth

-Σταθερά και διαχρονικά είχα και εξακολουθώ (δεν σας κρύβω) να έχω τη βεβαιότητα ότι εντός της κυβέρνησης κυκλοφορεί ένας υπουργός που φέρει το επώνυμο Κικίλιας, ο οποίος όταν ήταν στο υπουργείο Υγείας, ανάμεσα στα πολλά που προσέφερε στο έθνος και φυσικά στη δημόσια υγεία, ήταν να έχει happy τον Πολάκη. Και το έκανε προφανώς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, κυρίως όμως για να εξασφαλίσει (που ομολογώ ότι την εξασφάλισε και με το παραπάνω) την απαιτούμενη ασυλία από τον αψύ Κρητικό. Μάλιστα δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό, αρκεί να ανατρέξει στις παρεμβάσεις (που δεν έκανε) ο Παυλής, αφήνοντας τον Κικίλια να διανύσει με ηρεμία την πιο ανούσια θητεία υπουργού σε υπουργείο. Παρόλα αυτά και ενώ πέρασε μέχρι και νομοθετική ρύθμιση για να απαλλάξει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από ευθύνες που τον βάρυναν, ο πρόεδρος Μητσοτάκης, σε κάθε ανασχηματισμό, άφηνε κανονικά ανενόχλητο τον υπουργό Βασίλη. Άντε τώρα με αυτά να μην πιστέψω έναν φίλο μου από τα Χανιά, που επιμένει να λέει, ότι «ο Πολάκης είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος του πρωθυπουργού, κάθε φορά που βρίσκεται στη γωνία».