Αναμενόμενο ήταν για πολλούς το κλείσιμο της εφημερίδας Αυγής αφού στην πραγματικότητα ήρθε ως συνέχεια των απομακρύνσεων κάποιων στελεχών του κόμματος από την ΚΟ και από τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους.

Άλλωστε η συζήτηση αυτή είχε ξεκινήσει επί Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν προχώρησε ποτέ καθώς η τότε εσωκομματική αντιπολίτευση δεν δεχόταν το κλείσιμο των ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν αποκλείεται να υπάρξει και δημοσιοποίηση των οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου με τον πλέον επίσημο τρόπο να φανεί η «μαύρη τρύπα» που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή δεν αποκλείεται να συνοδευτεί και με απομακρύνσεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι κάποιοι παραγωγοί πληρώνονται αναντίστοιχα με το έργο τους.


Μέρος των εξόδων του ΣΥΡΙΖΑ θα καλύπτονται από το Ίδρυμα που θα στήσει ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσεκλάκης έχει διαμηνύσει με όλους τους τρόπους ότι δεν επιθυμεί να πάρει δάνειο από καμία τράπεζα, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του κόμματος.

Αλλά ακόμα και αν ενέδιδε στις εισηγήσεις των συνεργατών του, οι όροι που θέτουν οι τράπεζες στα κόμματα είναι αποτρεπτικοί, καθώς το δάνειο δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό της κρατικής επιχορήγησης και θα πρέπει να εξοφλείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους που συνάπτεται.

Οι πληροφορίες λένε ότι ευελπιστεί μέσω του Ιδρύματος που θα φτιάξει, το οποίο θα έχει την έδρα του στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη, να μπορέσει να μετακυλήσει κάποια έξοδα -κυρίως τους μισθούς των υπαλλήλων της Κουμουνδούρου.

Στόχος του είναι το Ίδρυμα να λειτουργεί με δωρεές από μεγάλους ευεργέτες και από παράγοντες που θα επιθυμούν να συμβάλουν στο έργο του.

Η αλήθεια είναι ότι από το περασμένο καλοκαίρι η ήδη κακή κατάσταση στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώθηκε, καθώς η κρατική επιχορήγηση έπεσε από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 31,53%.

Μείον 4 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, σήμερα μπαίνουν τα ταμεία του κόμματος μείον 4 εκατομμύρια (από τα οκτώ που έπαιρνε, σήμερα λαμβάνει μόνο τέσσερα), με αποτέλεσμα τα πράγματα να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, σε αυτή την κατάσταση ήρθε να προστεθεί και το γεγονός ότι μειώθηκαν και τα χρήματα που δίνουν οι βουλευτές στο κόμμα τους αφού από 80 που ήταν στην ΚΟ που ήταν πριν το 17,84 % μειώθηκαν σε 36 και άρα στο ταμείο μπαίνουν μείον 600.000 ευρώ.

Από αυτά τα 3,5 εκατομμύρια τον χρόνο πηγαίνουν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, δίνονται 250.000 επί 14 μήνες με κρατική επιχορήγηση μόλις 4 εκατομμύρια. 

Οι διακόσιες πενήντα χιλιάδες αφορούν στη μισθοδοσία και στην τήρηση των προγενέστερων ρυθμίσεων σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν άλλες εισροές χρημάτων, ενώ οι διαφημίσεις καλύπτουν περίπου τα λειτουργικά έξοδα.