Η απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή» έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο χώρο της Αριστεράς αλλά και αντιδράσεις στα social media. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν αιχμές ακόμα και για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.




Από την πλευρά της η γνωστή συγγραφέας Μάρω Δούκα επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για το κλείσιμο της Αυγής αλλά και στα αδιάφορα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Κινδυνεύει το Κόκκινο, κινδυνεύει και η ημερήσια Αυγή... Ας είναι καλά οι αρχηγοί, οι υπεύθυνοι ας είμαστε καλά και εμείς οι αδιάφοροι» ανέφερε μεταξύ άλλων.



Από την πλευρά του ο ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης μέσω του λογαριασμού του στο X έγραψε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον υπό χρεοκοπία». Μάλιστα έσπευσε να προεξοφλίσειότι ο κ. Κασσελάκης δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει να σταθεί όρθιος...


Την ίδια ώρα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα αντέδρασε αναρτώντας το πρωτοσέλιδο για την αιματοβαμένη Πρωτομαγιά του 1953. «Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, από σήμερα η ενημέρωση πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Μέχρι να πιάσει πάτο» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, και άλλοτε στέλεχος του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε τη θλίψη του για το κλείσιμο της «Αυγής».




Ο Νίκος Καρανίκας προτίμησε το Facebook όπου υποστήριξε ευθέως ότι το κλείσιμο της εφημερίδας ήταν αναπόφευκτο... αποφεύγοντας οποιαδήποτε αιχμή σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Αυγή και Δύση

Αν δεν έβγαινε δημόσια ανακοίνωση ότι κλείνει το καθημερινό φύλο της Αυγής, το πιο πιθανό είναι να το καταλάβαιναν μόνο τα 480 άτομα που την έπαιρναν καθημερινά. Και από αυτά τα 480 φύλα ας σκεφτούμε ποσα φύλα είναι αυτά που αγοράστηκαν από ΜΜΕ και υπηρεσίες για την αξιοποίηση - διασταύρωση της ενημέρωσης.

Πικρή αλήθεια»

Δείτε την ανάρτησή του