Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημειώνεται πως πρόκειται για μία συνεδρίαση με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη μετά τις ευρωεκλογές και το όχι και τόσο καλό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο πρωθυπουργός, ωστόσο, φαίνεται να πιστεύει πως μετά το σχετικό «μασάζ» από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, ίσως τα πράγματα κυλήσουν ομαλά. Δηλαδή, πως οι βουλευτές που εδώ και μέρες κάνουν λόγο για «αντάρτικο», τελικά θα αποφύγουν να το διαλαλήσουν ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μάλιστα, στην κεντρική κυβέρνηση πιστεύουν ότι στον κατευνασμό θα συμβάλει και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και παραδοχές λαθών και αρκετές δόσεις αυτοκριτικής.

Ποιοι βουλευτές θα ''μιλήσουν''

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η στήλη, παρά την προσπάθεια του κ. Μυλωνάκη, είναι πιθανό κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές να «βγουν να μιλήσουν».  Ο λόγος για τους Νικήτα Κακλαμάνη, Μίλτο Χρυσομάλλη, Θάνο Πλεύρη, Μάριο Σαλμά, Κώστα Βλάση, Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Κατσανιώτη. Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν τελικά θα μιλήσουν και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Μακάριος Λαζαρίδης, οι οποίοι «υποβλήθηκαν» σε ένα εξαντλητικό  «μασάζ» από τον κ. Μυλωνάκη.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα θα μιλήσει στην ΚΟ της ΝΔ - Θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του - Στο Μαξίμου βλέπουν τη συνεδρίαση ως "βαλβίδα αποσύμπιεσης"

Ανεξάρτητα, όμως, από το πόσοι «γαλάζιοι» βουλευτές θα μιλήσουν, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, τίθεται από τόσους πολλούς ιδεολογικό ζήτημα. Οι βουλευτές, λοιπόν, - σύμφωνα με το ''Big Mouth'' - αναμένεται να κάνουν λόγο για την απομάκρυνση της «γαλάζιας» παράταξης από τις αρχές και τις αξίες της.

Αιχμές

Μεταξύ των όσων θα ακουστούν, επομένως, είναι και κάτι παραλειπόμενα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth, ένας εκ των γαλάζιων βουλευτών, θέλοντας να αναδείξει την αλαζονεία της κεντρικής κυβέρνησης, θα επισημάνει τα… πανηγύρια που στήθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η στήλη, κάποιοι από τους «γαλάζιους» βουλευτές θεωρούν πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγματι, αναγνώρισε το λάθος του σχετικά με τα πανηγύρια, το ελάχιστο που έχει να κάνει (και θα περίμενε κανείς) είναι να… «τραβήξει το αυτί» στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και στον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, που «πρωταγωνίστησαν» κατά την περίοδο του επίμαχου νομοσχεδίου. Εξάλλου, οι βουλευτές χρεώνουν - κυρίως στον πρώτο -  την ασυλία που απολαμβάνουν στους ανασχηματισμούς διάφοροι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει το Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.