∆ιά στόµατος Γεροβασίλη τελικά απάντησε ο Αλέξης

Μέχρι τώρα στον Στ. Κασσελάκη δεν έχει απαντήσει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, αλλά -όπως γράφαµε και χθες- θα τον αποστόµωναν για λογαριασµό του είτε η Όλγα Γεροβασίλη ή ο Αλ. Φλαµπουράρης. Τελικά, το έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία -σχολιάζοντας τη συζήτηση περί «µαύρου» χρήµατος- δήλωσε: «Με εκπλήσσει επίσης πραγµατικά εάν εννοούσε ο πρόεδρος και συµπεριλαµβάνει σε αυτή τη συζήτηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυµάµαι επανειληµµένες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, από τις πρώτες µέρες της εκλογής του, που ενηµερώθηκε αµέσως για τα οικονοµικά του ΣΥΡΙΖΑ, θυµάµαι πάρα πολλές δηλώσεις του και, αν ανατρέξετε κι εσείς, θα τις δείτε, θα τις θυµάστε, για το πόσο καθαρά και έντιµα και µε ήθος και µε αξίες πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είµαστε πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουµε πορευτεί στη ζωή µας µε το κεφάλι ψηλά. Χωρίς να έχουµε ανάγκη από καρέκλες, διότι έχουµε και επαγγέλµατα και ενδεχοµένως -ας µιλήσω για τον εαυτό µου- µε µεγαλύτερες αποδοχές πριν µπω στην πολιτική και αισθάνοµαι πολύ υπερήφανη για όλη την πορεία». Πρόσθεσε µάλιστα ότι «όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει και η ∆ικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εάν εγώ είχα αντιληφθεί και είχα και στοιχεία, θα τα πήγαινα στον εισαγγελέα προσωπικώς. Αυτό το οριζόντιο, το “όλοι οι δηµοσιογράφοι, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι”, είναι µαύρη αντίληψη, που τροφοδοτεί µόνο σκοτεινές πολιτικές απόψεις».

Το «αόρατο χέρι» στην Κεντροαριστερά

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, υπάρχει ένα αόρατο χέρι που θέλει να ποδηγετήσει τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, δίχως όμως η ίδια να αναλαμβάνει τη θεσμική ευθύνη να το κατονομάσει ή να το καταγγείλει. «Είναι σαν να έρχεται ένα σύστημα, ένα αόρατο χέρι, και θέλει αυτό να το επιβάλει. Έχει μιλήσει ο κ. Κασσελάκης γι’ αυτό το θέμα. Είπε: “Να προσφύγουμε στη βάση και εγώ ο ίδιος δηλώνω παρών σε αυτή τη διαδικασία”. Αυτό δεν είναι μια μορφή δημοψηφίσματος; Η ανάδειξη ενός υποψηφίου επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, εφόσον το αίτημα έρθει από τη βάση του προοδευτικού κόσμου και μετά ανέβει προς τα πάνω;», δήλωσε μεταξύ άλλων. Ενώ για το αν θα βρισκόταν ο Στ. Κασσελάκης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, απαντά: «Εγώ το μόνο που περιορίζομαι να πω, με όλο τον σεβασμό, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πει ότι επιθυμεί ή προτίθεται να διεκδικήσει κάποιον τέτοιο ρόλο. Απλώς ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Κασσελάκης».

Η πόρτα είναι ανοιχτή…

«Άμα θες να φύγεις, φύγε, άμα θες να κάτσεις, κάτσε, να γκρινιάζεις μόνο πάψε, σε παρακαλώ». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στ. Κασσελάκης στον Δ. Τεμπονέρα και την παρέα του, δηλαδή τους Α. Κοτσακά, Χ. Τσιόκα και άλλους, μόλις πληροφορήθηκε την «αποχώρησή» τους από το οργανωτικό σκέλος του κόμματος. «Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε όργανα, προφανώς δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον να παραμείνει. Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματός μας με τις ιδέες τους. Όλες οι ιδέες, οι απόψεις, οι γνώσεις είναι χρήσιμες και τις εκτιμούμε», ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης.

Σε φάση αμηχανίας έχει περιέλθει ο Σωκράτης Φάμελλος με όσα βλέπει να εκτυλίσσονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ισορροπήσει ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πράσινη Αθήνα θέλει ο δήμαρχος

Ψηφίστηκε ομόφωνα κατά την 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος αναλυτικός Κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, έκτασης συνολικά 54 σελίδων. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υπογράμμισε: «Η έγκριση του Νέου Κανονισμού Πρασίνου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να κάνουμε την Αθήνα μία πόλη βιώσιμη και ανθεκτική. Προστατεύουμε και ενισχύουμε τους πράσινους χώρους στην πόλη μας. Παράλληλα, δημιουργούμε νέους, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για αθλητικές δραστηριότητες, αναψυχή και κοινωνική συνάθροιση, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για την υγεία και την ευημερία των πολιτών».