Ενώπιον όχι ενός, αλλά δύο πογκρόμ διαγραφών βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, ο πολιτικός από την Μεγαλόνησο προβλέπει εκπαραθύρωση των «Τσιπρικών» δια χειρός Κασσελάκη, με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου του κόμματος να αναφέρεται πως μπορεί να μην έχουν την επιρροή του παρελθόντος, αλλά διατηρούν ακόμα ικανό αριθμό παγιδευμένων στελεχών στην Κουμουνδούρου.

Σειρά σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη θα έχουν οι «ΠΑΣΟΚογενείς», όπου εδώ περιλαμβάνει η λίστα στελέχη της κατηγορίας Σπίρτζη, Ραγκούση κλπ. όσο και αυτά, όπως ο Νίκος Παππάς, που εναποθέτουν τις ελπίδες πολιτικής τους επιβίωσης στη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει το Big Mouth.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, φαίνεται πως έχει μπει σε μια μη αντιστρεπτή πορεία αλλαγής φυσιογνωμίας, ακόμα και αν οι παραπάνω αποφάσεις σημαίνουν πως η ομάδα στελεχών του Κασσελάκη και θα έχει απομείνει στο κόμμα θα είναι πιο ολιγομελής σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο άλλοτε υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος (και υποψήφιος Ευρωβουλευτής) της Νέας Αριστεράς, Γιώργος Σταθάκης.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Όχι ένα αλλά δύο πογκρόμ διαγραφών στο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο Γιώργος Σταθάκης, χωρίς να υπολογίζεται αυτό που ήδη έχει γίνει με την εξώθηση σε αποχώρηση των στελεχών της Νέας Αριστεράς. Τι ακολουθεί κατά τον Κρητικό πολιτικό; Πρώτα ο πρόεδρος Κασσελάκης θα εκπαραθυρώσει τους «Τσιπρικούς», που μπορεί να μην έχουν την επιρροή του παρελθόντος αλλά διατηρούν ικανό αριθμό παγιδευμένων στελεχών. Μετά θα έρθει η σειρά των «ΠΑΣΟΚογενών» τόσο της κατηγορίας Σπίρτζη, Ραγκούση κ.λπ. όσο και αυτών, όπως ο Νίκος Παππάς, που προσβλέπουν και εναποθέτουν τις ελπίδες πολιτικής τους επιβίωσης στη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι, κατά τον Γιώργο Σταθάκη, πως η ομάδα στελεχών του Κασσελάκη που θα απομείνει θα είναι πιο ολιγομελής από τις δύο προηγούμενες. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, μπροστά στην μη αντιστρεπτή πορεία αλλαγής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.