Το δηµοψήφισµα στον ΣΥΡΙΖΑ ξυπνάει µνήµες

Κωµικές διαστάσεις προσλαµβάνει ο εσωκοµµατικός εµφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές του Στ. Κασσελάκη είχαν τη φαεινή ιδέα να τον υπερασπιστούν για τις επιθέσεις που δέχεται, διεξάγοντας δηµοψήφισµα υπέρ της παραµονής του στην ηγεσία µέσα από γνωστή πλατφόρµα του διαδικτύου. Στο κείµενό τους, που φέρει τον τίτλο «Στήριξη στον Στ. Κασσελάκη για ένα κόµµα µε όραµα», ζητούν από το κόσµο να βάλει πλάτη, ώστε να παραµείνει αρχηγός του κόµµατος.

Συγκεκριµένα αναφέρουν:

«1. Εκφράζουµε την οργή µας για τις καθηµερινές δηλώσεις στελεχών του κόµµατος, τα οποία εκφράζουν συνεχώς αµφισβητήσεις σχετικά µε τοποθετήσεις και αποφάσεις του προέδρου µας, Στεφάνου Κασσελάκη.
2. Θεωρούµε ότι ένα σηµαντικό µέρος του κοµµατικού µας µηχανισµού δεν σέβεται την απόφασή µας στις εσωκοµµατικές κάλπες και την ανάδειξη του Στέφανου σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και την εντολή που δώσαµε στο τελευταίο συνέδριο για τέλος στην εσωστρέφεια και για καµία αµφισβήτηση στις αποφάσεις που ψηφίσαµε.
3. ∆εν δώσαµε σε κανέναν εντολή να ανοίξει συζήτηση περί ένωσης των κεντροαριστερών δυνάµεων σε επίπεδο κορυφής, αλλά -όπως και το καταστατικό µας τονίζει άνοιγµα στον δηµοκρατικό κόσµο µε σκοπό την ενδυνάµωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ισχυρή αντιπολίτευση µε προοπτική κυβερνητικής πορείας.
4. Απαιτούµε λεπτοµερή ανάλυση των εσόδων και των εξόδων του κόµµατος, καθώς επίσης για τον αριθµό και τη µισθοδοσία οργάνων, επιστηµονικών συνεργατών και άλλων εργασιακών συµβάσεων. ∆ηµοσίευση αναλυτικού οργανογράµµατος όλων των τµηµάτων και διαύλων επικοινωνίας.
5. Απαιτούµε την οικονοµική εξυγίανση του κόµµατος και την πλήρη κατανόηση όλων για το γεγονός ότι η κρατική επιχορήγηση οφείλεται κυρίως στους ψηφοφόρους του κόµµατος και την προτίµησή µας στις εκάστοτε κάλπες. Επίσης πλήρη ανάλυση για το ποσό που µαζεύτηκε από τα 2ευρα των τελευταίων, διπλών, µάλιστα, εσωκοµµατικών εκλογών και πού αξιοποιήθηκαν.
6. Εκφράζουµε την αµέριστη υποστήριξη στον πρόεδρό µας Στέφανο Κασσελάκη και την προσπάθεια να έχει λόγο η βάση σε αποφάσεις και δηµοψηφίσµατα µε διαδικτυακή συµµετοχή και ψήφο, ειδικά από τη στιγµή που είναι πλέον εφικτή η διασφάλιση της εγκυρότητας των συµµετοχών».

Ο «αναξιόπιστος» Παππάς

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε αναφέρει ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στους κόλπους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης διεξάγονται μυστικές διαβουλεύσεις, παρασκηνιακές ζυμώσεις και γίνονται πολλά ραντεβού με θέμα πώς «θα ξεφορτωθούν» τον Στέφανο Κασσελάκη. Επίσης, είχαμε αποκαλύψει ότι σε αυτές τις διεργασίες δεν έχει καμία εμπλοκή ο Νίκος Παππάς, καθώς οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κασσελάκη δεν ήθελαν να τον βάλουν στο παιχνίδι, θεωρώντας πως ως συνομιλητής είναι αναξιόπιστος και δεν πρέπει να τον εμπιστευτούν. Έτσι λοιπόν, δεν μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τις υπογραφές των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καλούν τον Κασσελάκη να απολογηθεί στην ΚΕ του κόμματος.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να δομήσει την περπατησιά του επάνω στα ζητήματα των κοινωνικών συμμαχιών και ενδεχομένως να είναι εκείνος ο οποίος θα κερδίσει το στοίχημα για την Κεντροαριστερά», εκτίμησε ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας και πρώην υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη. Και ύστερα από λίγες ώρες ήρθε η επιστολή των «87» …

Δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη

Τουλάχιστον 400.000 ευρώ ψάχνει να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει τις μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων της «Αυγής» για τον μήνα Ιούνιο. Ο Στ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα δώσει 20.000 ευρώ, καθώς τόσα του επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία να προσφέρει, ενώ με μήνυμά του προς τους βουλευτές και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ζήτησε να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσουν οικονομικά το ταμείο της «Αυγής». Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί βουλευτές αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκινήθηκαν από την προτροπή που τους απηύθυνε ο Στ. Κασσελάκης, για να στηρίξουν οικονομικά την «Αυγή». Δηλαδή, κανένας δεν φέρεται να έδωσε πάνω από 5.000 ευρώ, για να βοηθήσει ταμειακά την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή