«Φωτιά» έχουν πάρει τα πολιτικά γραφεία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της κοινής τους παρουσίας την 1η Ιουλίου στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπου και θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με την κινητοποίηση και τα τηλέφωνα που έχουν ήδη «πέσει» να στοχεύουν στο να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μπούγιο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, «οι παλιοί νεοδημοκράτες ζουν μέρες που παραπέμπουν σε παλιές καλές εποχές».

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της στήλης, η παραπάνω κινητοποίηση (που γίνεται μετά από πολλά χρόνια σε τέτοιο βαθμό) οδηγεί στο να δώσουν το «παρών» πάνω από 80 βουλευτές, ενώ από τους πρώτους που είπε το «ναι» στην πρόσκληση ήταν ο... νευριασμένος (μετά το «βατερλώ» και την μη εκλογή του στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ) Μεϊμαράκης.

Διαβάστε ακόμα: "Οργή" Μητσοτάκη με την αποτυχία Μεϊμαράκη να εκλεγεί αντιπρόεδρος του ΕΛΚ - Οι λόγοι πίσω από το "Βατερλώ"

Κατά τα λοιπά, το τι θα πουν στην εκδήλωση φαίνεται πως λίγη σημασία έχει. Άλλωστε, το μήνυμα που στέλνουν με την κοινή τους παρουσία εκεί είναι το ότι τα... περασμένα είναι πλέον ξεχασμένα, με τον Αντώνη Σαμαρά πλέον να βγαίνει σε δημόσιο βήμα με τον Κώστα Καραμανλή (αν και κάποτε ο πρώτος έβριζε τον δεύτερο), με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και ηγέτες της ΝΔ να ενώνονται από την «εμμονή» τους να πάρουν την ρεβάνς από τον Μητσοτάκη, όπως σημειώνει η στήλη Big Mouth.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Οι μέρες που ζουν οι παλιοί νεοδημοκράτες παραπέμπουν στις παλιές καλές εποχές, τότε που κυριαρχούσε το σύνθημα «και α και ου και Δ.Α.Π ΝΔΦΚ» όταν έφτανε στον χώρο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος Καραμανλής στην Τοπική Οργάνωση της Ραφήνας. Και λέω ότι ζουν τις παλιές μέρες γιατί όπως μου είπε ένας φίλος μου, που με βρήκε τυχαία φεύγοντας από το Balthazar, μετά από πολλά χρόνια τα πολιτικά γραφεία των Καραμανλή και Σαμαρά κάνουν κινητοποίηση ενόψει της κοινής παρουσίας των δυο πρώην πρωθυπουργών στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη. Πέραν όμως των κοινών θνητών που προσκαλούνται στο Πολεμικό Μουσείο, μου είπε ότι πρωτίστως ο πρόεδρος Αντώνης και δευτερευόντως ο πρόεδρος Κώστας τηλεφωνούν σε βουλευτές, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μπούγιο. Με βάση τους υπολογισμούς, εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» πάνω από 80 βουλευτές, με τον νευριασμένο Μεϊμαράκη να έχει ανταποκριθεί από τους πρώτους στην πρόσκληση.

Επειδή ξεκίνησε μια κουβέντα σε σχέση με το τι θα πουν οι δυο πρώην (πικραμένοι) ηγέτες της ΝΔ, σπεύδω να σας πω πως ό,τι κι αν πουν ελάχιστη σημασία έχει. Εκτός κι αν αλληλοπροταθούν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας ο ένας τον άλλον ως την ιδανικότερη λύση. Πάντως, επί τη ευκαιρία, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω ότι πριν από πέντε χρόνια ο Σαμαράς έβριζε τον Καραμανλή, θεωρώντας ότι ένας δικός του άνθρωπος, ο Μίμης Παπαγγελόπουλος επιδίωξε την εξόντωσή του. Ποιος τα θυμάται όλα αυτά μπροστά στην εμμονή και συνάμα τον κοινό στόχο των δυο για να πάρουν ρεβάνς από τον Μητσοτάκη.