Αν υπάρχει ένα πρόσωπο της κυβέρνησης που είναι «κόκκινο πανί» για τους περισσότερους γαλάζιους βουλευτές, αυτό είναι ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Όπως γράφει, δε, η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, τα όσα έλεγαν για εκείνον σε πηγαδάκια είναι μάλιστα πολύ πιο σημαντικά από όσα ακούστηκαν στο βήμα.

Με βάση, λοιπόν, τα όσα ειπώθηκαν στις εν λόγω συζητήσεις, στον Άκη Σκέρτσο «χρεώνουν» τα πανηγύρια μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και το ότι έχει... «γεμίσει» την κυβέρνηση με αναντικατάστατους και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Τα «καρφιά» αφορούν την Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Θάνο Πετραλιά, τον Θανάση Κοντογεώργη, αλλά και τον Πάνο Τσακλόγλου, που παρόλο που... όλα τριγύρω αλλάζουνε, αυτοί παραμένουν (ως έμπιστοι του υπουργού Επικρατείας) ίδιοι και αμετακίνητοι. 

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

-Σας έγραφα και χθες ότι το πρόσωπο που αποτελεί κόκκινο πανί για τους μισούς (αν όχι και παραπάνω) Νεοδημοκράτες βουλευτές, είναι ο Άκης Σκέρτσος. Εκτός από τα όσα ακούστηκαν από το βήμα, μου λένε ότι υπήρχαν και κάτι άλλα (πολύ πιο σημαντικά) που συζητούνταν στα πηγαδάκια την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η γαλάζια Κ.Ο. παρόντος του προέδρου Μητσοτάκη. Και επειδή έχω αποφασίσει ευρισκόμενος σε καλοκαιρινή διάθεση και έχοντας επαναλαμβάνω, αποφασίσει να κατεβάσω ρολά την επόμενη βδομάδα, να μην αδικώ ανθρώπους, σπεύδω να επισημάνω ότι οι Νεοδημοκράτες καταλογίζουν στον υπουργό Επικρατείας, πρωτίστως τα πανηγύρια μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δευτερευόντως ότι «γέμισε» την κυβέρνηση με αναντικατάστατους και δη εξωκοινοβουλευτικούς. Συγκεκριμένα, αναφέρονται στους Ειρήνη Αγαπηδάκη, Μάριο Θεμιστοκλέους, Θάνο Πετραλιά, Θανάση Κοντογέωργη, Πάνο Τσακλόγλου, που ενώ όλα τριγύρω αλλάζουνε, οι συγκεκριμένοι (ως έμπιστοι του επιτελικού Σκέρτσου) παραμένουν ίδιοι και αμετακίνητοι.