Συνάντηση με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, στο μέγαρο του Μανχάταν θα έχει τη Δευτέρα 1/7 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Στη συνέχεια αναμένεται η επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Ρήγας κατά Ραγκούση και «πασόκων»

Όλοι εναντίον όλων» για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και αυτοί που κάποτε ήταν μαζί. Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, που τον είχε προπηλακίσει ο Δ. Τζανακόπουλος, επειδή μάζεψε στο κόμμα τους «πασόκους», τώρα προειδοποιεί τους «πασόκους» να προσέχουν πώς μιλάνε. Κάτι τέτοιο απαίτησε από τον Γ. Ραγκούση, επειδή ο τελευταίος τόλμησε να δηλώσει ότι ο Στ. Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα κόμμα υπαλλήλων και δουλικών. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ο Π. Ρήγας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τον κ. Ραγκούση να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του σε έναν χώρο που τον υποδέχθηκε.
«Ο Ανδρουλάκης μπορεί»

Την ώρα που οι εσωκομματικοί αμφισβητίες του Ν. Ανδρουλάκη τον θεωρούν λίγο, επειδή στις ευρωεκλογές δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Στ. Κασσελάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θ. Γκλαβίνας, υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Ανδρουλάκη μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ. «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Το μείζον είναι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα μπροστά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκλεγμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από ευρεία πλειοψηφία και είναι αυτός ο οποίος μπορεί να βάζει δύσκολα στη Νέα Δημοκρατία, να ασκεί παραγωγική αντιπολίτευση και να προχωρά σε τεκμηριωμένες προτάσεις με τη δέουσα σοβαρότητα. Έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84.
Οι «κολλημένοι» της Χαριλάου Τρικούπη

Το μείζον ζήτημα στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής είναι να καταθέσουμε όλοι την πρότασή μας για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, για το πώς μπορεί πολιτικά να οριοθετηθεί, να ξέρει σε ποιους απευθύνεται και ποιους εκφράζει», υποστήριξε ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ[1]Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. «Στη συνέχεια, μέσα από μια πολύ μεγάλη πολιτική διαδικασία, η οποία πρέπει να γίνει το φθινόπωρο, εγώ προτείνω ένα συνέδριο, μια συνδιάσκεψη, η οποία θα είναι αποφασιστικού χαρακτήρα για όλα τα επόμενα απαραίτητα βήματα για τη διεύρυνσή του. Δεν μπορεί να είμαστε κολλημένοι σε μια λογική ενός μικρού εμφυλίου και να μη βλέπουμε ότι το πραγματικό ζήτημα είναι ότι έξω από τα τείχη αλλά και μέσα στα τείχη υπάρχει κόσμος που θέλει περισσότερη πολιτική. Οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι σημαντικές. Θα τις εκφράσουμε στον σωστό χρόνο και στον σωστό χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ράπισµα Όλγας στους «φίλους» του προέδρου

Στη συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθµό Attica η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε για το τρέχον ψήφισµα στο Avaaz υπέρ της στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη.
Η απάντηση που έδωσε ήταν φαρµακερή: «Προφανώς, δεν είναι πολύ φίλοι του Στέφανου Κασσελάκη αυτοί οι οποίοι το κάνουν. ∆ιότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβάται τον διάλογο, ο ίδιος το λέει, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απειλείται από κάποιον και δεν αµφισβητείται και δεν καταλαβαίνω ποιος σκέφτηκε ότι πρέπει να τον προστατέψει από κάτι. Νοµίζω ότι υποτιµούν τον πρόεδρο, δεν νοµίζω ότι του κάνουν καλό», είπε.
Στη συνέχεια, στο σχόλιο του δηµοσιογράφου αναφορικά µε πρόσωπα που υπέγραψαν την επιστολή ότι η στενή πολιτική σχέση που είχαν µε τον Αλέξη Τσίπρα γεννά την εντύπωση πως ό,τι κάνουν συνδέεται µε τον ίδιο και άρα το χρεώνεται, η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε αυτές τις σκέψεις άκρως επιπόλαιες και υποτιµητικές και ως προς τα ίδια τα πρόσωπα και ως προς τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο ίδιος έχει παραιτηθεί, έχει παραµερίσει για να προχωρήσει µπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία µε τον νέο πρόεδρο που επέλεξαν τα µέλη του. Ο Τσίπρας είναι βουλευτής του κόµµατος, παρών στις διαδικασίες και βεβαίως παρών στις πολιτικές διεργασίες µέσω του ινστιτούτου το οποίο δηµιούργησε. Όποιος φαντάζεται ότι έφυγε από τη θέση του προέδρου µε µέληµά του να υποσκάψει το κόµµα, σκέφτεται κακόβουλα».