Με το βλέμμα στραμμένο στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, Μανώλη Κοττάκη -"Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή"- στο Πολεμικό Μουσείο, είναι σήμερα τα «γαλάζια» στελέχη, καθώς στην εκδήλωση θα συνυπάρξουν και θα μιλήσουν δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι του κόμματος, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

*Διαβάστε εδώ: Σαμαράς - Καραμανλής ανοίγουν απόψε τα χαρτιά τους: Ιδεολογικός προσανατολισμός, εξωτερική πολιτική και Προεδρία της Δημοκρατίας στο επίκεντρο των ομιλιών τους

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, το Μαξίμου θα εκπροσωπηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο στην εκδήλωση, δεδομένου ότι η κινητοποίηση από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς είναι μεγάλη.

Πενήντα με ογδόντα «γαλάζιοι» βουλευτές αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Εκτός από τον Νίκο Δένδια, στην εκδήλωση πρόκειται να παρευρεθούν οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκη Κεραμέως, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και πέντε έξι ακόμη. Εκεί που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό είναι στους βουλευτές, δεδομένου ότι έχει γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας στήλης, εκτός από τους βουλευτές, οι Καραμανλής και Σαμαράς, έχουν καλέσει και δημάρχους της Αττικής, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο προσωπικός φίλος του προέδρου Κώστα Καραμανλή, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Αττικής, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε και τέσσερις πέντε περιφερειάρχες, ενώ μεγάλη κινητοποίηση έχει γίνει προκειμένου, να παραστούν Μητροπολίτες και γενικώς εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο Big Mouth, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έκαναν κρούση και στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Η ισχυρή παρουσία της Εκκλησίας στο Πολεμικό Μουσείο είναι προφανές πως συνδέεται με τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας στον νόμο για την ισότητα στον γάμο.


Τι θα πει ο Σαμαράς

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία.

Όπως, λοιπόν, είναι φυσικό, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τι σχεδιάζει να πει ο πρώην πρωθυπουργός «που το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει βγει στο αντάρτικο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth, ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει ετοιμάσει ένα μανιφέστο δια χειρός Χρύσανθου Λαζαρίδη, με την ομιλία του να κινείται σε δύο άξονες. Ο ένας θα αφορά τα εθνικά και την λανθασμένη στρατηγική (που όπως πιστεύει) ακολουθεί η κυβέρνηση και ο δεύτερος (άξονας) σχετίζεται με τα εσωτερικά. Από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο μέχρι τη φορολόγηση των μικρομεσαίων και το μεταναστευτικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη, ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται να ξεχάσει τα όσα έλεγε για τον Καραμανλή, τον Παυλόπουλο και τον Παπαγγελόπουλο, πλέκοντας το εγκώμιο της καραμανλικής διακυβέρνησης.

*Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr ΕΔΩ