Σε «σάκο του µποξ» φαίνεται να µετατρέπεται ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, για το εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας, όπως εξάλλου φάνηκε στη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα - Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά το κράτος είναι "παρών"

Αρκετοί από τους βουλευτές που ανέβηκαν στο βήµα άσκησαν σκληρή κριτική για ορισµένες από τις κυβερνητικές επιλογές του τελευταίου, κυρίως, διαστήµατος, «φωτογραφίζοντας» σε πολλές περιπτώσεις τον κ. Σκέρτσο, χωρίς να τον ονοµάσουν, κάτι όµως που κάνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, µε αιχµηρό µάλιστα τρόπο.

Ενδεικτικές είναι οι φράσεις που είπαν ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσοµάλλης, ότι «δεν πρέπει να επιβραβεύσουµε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών», ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαµάνης, που ανέφερε πως «την τελευταία πενταετία δεν έχει αλλάξει ούτε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός» και ότι «είναι λάθος να θεωρούµε ότι, εάν η Ν.∆. γίνει και λίγο ΠΑΣΟΚ και λίγο Ποτάµι, αυτό είναι καλό», ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, που είπε πως «κάποιοι έγιναν εύκολα υπουργοί», και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, που ανέφερε πως στην κυβέρνηση, «αν ήταν µόνο τεχνοκράτες, θα κάναµε διεθνή διαγωνισµό, δεν θα κάναµε εκλογές».

Ο τεχνοκράτης του Μεγάρου Μαξίµου και ένας από τους οµολογουµένως ικανούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο οποίος διαµόρφωσε και τους µπλε φακέλους που διαµοιράστηκαν στο πρώτο υπουργικό συµβούλιο, µετά το δύσκολα διαχειρίσιµο 28% βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από µερίδα βουλευτών, που σε κάθε ευκαιρία εξαπολύουν πυρά για τη διαχείριση καίριων ζητηµάτων από το Μαξίµου.

Η µερίδα αυτών των βουλευτών στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αναφέρονται και σε παρελθόντα γεγονότα που τους είχαν ενοχλήσει µε πρωταγωνιστή τον υπουργό Επικρατείας, όπως τα «φροντιστήρια» για το υπό κατάθεση τότε νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια, που έλαβαν χώρα στα γραφεία της Πειραιώς, όπου ο κ. Σκέρτσος ως εισηγητής υπουργός στο πολυσυζητηµένο σχέδιο νόµου είχε αναλάβει να διαφωτίσει τα µέλη της Κ.Ο. και να λύσει τις απορίες τους. Αυτό που, όπως λένε, τους είχε ενοχλήσει ήταν το αυστηρό ύφος του τη στιγµή που, όπως έλεγαν οι ίδιοι, είχαν να διαχειριστούν πληθώρα αντιδράσεων στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ ποικιλοτρόπως είχαν σχολιαστεί οι αναφορές του στον ιδρυτή της παράταξης, Κων. Καραµανλή.

Ανάλογες συζητήσεις είχε προκαλέσει η εικόνα του υπουργού να χειροκροτεί από τα θεωρεία της Βουλής µαζί µε τον Αλέξη Πατέλη και µε άτοµα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας την υπερψήφιση του νοµοσχεδίου. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσία του στο «επινίκιο γλέντι» στο wine bar «By the Glass», παρουσία, βεβαίως, και της Πτ∆, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές χρεώνουν στον Ακη Σκέρτσο ορισµένες από τις αρρυθµίες ως προς την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ είναι οι ίδιοι που αναρωτιούνται «πώς γίνεται σε όλους τους ανασχηµατισµούς να αποµακρύνονται οι βουλευτές-υπουργοί και εξωκοινοβουλευτικοί να έχουν µείνει στα πόστα τους επί πενταετία».

Ο κ. Σκέρτσος, πάντως, ακούγοντας όλα τα παραπάνω κρατάει χαµηλούς τόνους. Μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν, αλλά και δηµόσιες συζητήσεις του αναφέρει ότι «πρέπει να βγούµε από τα γραφεία και να ακούσουµε τα παράπονα. Προφανώς και δεν τα κάνουµε όλα τέλεια», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν είναι αναντικατάστατος».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/06/2024