Ο κύβος ερρίφθη και οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, με τον δεύτερο γύρο (εφόσον αυτό απαιτηθεί, στην περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώσει το 50%) να πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά, στις 13 Οκτωβρίου. 

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται σε εκείνους που θα κατέλθουν στην κονίστρα για την προεδρία του κόμματος, πέραν των ήδη γνωστών υποψηφιοτήτων, αυτών του Νίκου Ανδρουλάκη, του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου. Ήδη το πρωί της Δευτέρας, άλλωστε, στον... χορό προστέθηκε και η Μιλένα Αποστολάκη, με την βουλευτή του κόμματος να κάνει και σχετική δήλωση, με την οποία επισημοποίησε τις προθέσεις της.

*Διαβάστε ακόμη: Υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη

Η στήλη Big Mouth του Powergame.gr αποκαλύπτει και άλλα δύο ονόματα που θα «ριχτούν» στην μάχη: ο λόγος γίνεται για την Νάντια Γιαννακοπούλου και για τον Μιχάλη Κατρίνη. Σε ό,τι αφορά την πρώτη, το ρεπορτάζ της στήλης αναφέρει πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα, με τον στόχο της να είναι να πολιτικοποιήσει την αναμέτρηση, μετατοπίζοντας τη συζήτηση σε πιο... κεντρώα περιοχή, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Πηγές της στήλης, ειδικότερα, σημειώνουν πως η Νάντια Γιαννακοπούλου ετοιμάζει την πολιτική της πλατφόρμα, όπου θα προβάλλει το όραμα ενός φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που προτείνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με μεταρρυθμιστική ατζέντα και στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σε σχέση με τον Μιχάλη Κατρίνη, επισημαίνεται πως θα συμμετάσχει και αυτός στην «κούρσα», μολονότι στερείται ευρύτερων κομματικών συμμαχιών.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την οργανωτική λειτουργία της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έκανε... την ανάγκη φιλοτιμία, παραμένοντας Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές, αν και έχει υποβάλλει την παραίτησή του εδώ και αρκετές ημέρες. Ο λόγος για την διατήρηση στη θέση του έχει να κάνει με τη  μη εξεύρεση από τον πρόεδρο Ανδρουλάκη ενός προσώπου που θα εξασφάλιζε μια άνετη εκλογή από την Κεντρική Επιτροπή. Το "Big Mouth" αναφέρει συγκεκριμένα πως άλλα πρόσωπα είχαν περάσει για το αξίωμα είχαν περάσει από το μυαλό του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο έκανε πίσω, δεδομένου πως δεν μπορούσε να περάσει τις συγκεκριμένες επιλογές ούτε στην ομάδα του.

Συνεπεία του παραπάνω αδιεξόδου, λοιπόν, επελέγη η εύκολη λύση, με τον Σπυρόπουλο να παραμένει στο τιμόνι του κόμματος για τρεις ακόμα μήνες.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Ανακοινώνει η Νάντια
–Θυμάστε που σας έγραφα για τη Νάντια Γιαννακοπούλου; Λοιπόν ο κύβος ερρίφθη και όπως έμαθα η πράσινη βουλευτής μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της, η πολιτικοποίηση της εκλογικής μάχης, μετατοπίζοντας τη συζήτηση και το βάρος της αναμέτρησης σε πιο κεντρώα… περιοχή. Παράλληλα, όπως μου είπαν ετοιμάζει την πολιτική της πλατφόρμα, όπου θα προβάλλει το όραμα ενός φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που προτείνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με μεταρρυθμιστική ατζέντα και στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μία σύγχρονη πατριωτική, ρεαλιστική ατζέντα που θα απαντήσει θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως λέει η ίδια.

Και ο Κατρίνης
-Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει και ο πρώην εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος βέβαια στερείται ευρύτερων κομματικών συμμαχιών.

Παραμονή Σπυρόπουλου λόγω αδιεξόδου

-Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναγκάστηκε να παραμείνει στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, παρά το γεγονός ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του εδώ και αρκετές ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη. Ο λόγος για τη μη αντικατάστασή του έχει να κάνει με τη μη εξεύρεση από τον πρόεδρο Ανδρουλάκη ενός προσώπου που θα εξασφάλιζε μια άνετη εκλογή από την Κεντρική Επιτροπή. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε σκεφτεί διάφορα πρόσωπα για τη θέση του Γραμματέα (Παραστρατίδης, Μαρκογιαννάκη), ωστόσο έκανε πίσω, αφού δεν μπορούσε να περάσει τις συγκεκριμένες επιλογές ούτε στην ομάδα του. Έτσι, προκειμένου να αποφύγει ένα εκλογικό Βατερλώ, λίγους μήνες μάλιστα πριν την εκλογή ηγεσίας, προτίμησε την εύκολη λύση. Να παραμείνει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος για τρεις ακόμα μήνες στο τιμόνι του κόμματος.