Αν και πολύ λόγος γίνεται τελευταία για την καθαριότητα στον Δήμο Αθηναίων, τα "βέλη" τα συγκεντρώνουν η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα στα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

Παρά την κριτική που ασκείται, για την κατάσταση αυτή, είναι και λίγο υπερβολική αν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες και τις ελλείψεις υπό τις οποίες οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων κάνουν την δουλειά τους σε καθημερινή βάση.

Ένας όμως τομέας στον οποίο υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις είναι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια στις γειτονιές της Αθήνας.

Μια βόλτα σε Κυψέλη και Παγκράτι να κάνεις θα δεις παντού αυτοκίνητα και μηχανάκια παρατημένα, τα οποία ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να τα απομακρύνει άμεσα, καθώς δεν είναι μόνο αισθητικοί οι λόγοι αλλά κυρίως λόγοι ασφάλειας της κυκλοφορίας καθώς και λόγοι δημόσιας υγείας.

Μια αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων, που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί καθυστερεί. Έχουν χαθεί μήπως στην αναζήτηση των αρμοδιοτήτων και ποια υπηρεσία πρέπει να τα απομακρύνει;