Την αντεπίθεσή του με στόχο την αναστροφή του (αρνητικού) κλίματος σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ορόσημο για το ολικό restart που επιζητεί να πραγματοποιήσει να είναι η φετινή ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός - όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr - αντιλαμβανόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση, σκοπεύει να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλίες, σε τομείς όπου διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόβλημα, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς, που μάλλον μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μείζον ζήτημα θα είναι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με τη στήλη να σημειώνει πως δεν αποκλείεται να δούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Από τα όσα φτάνουν στ΄ αυτιά μου από τη γνωστή περιφερειακή πηγή που διαθέτω στο Μαξίμου, από την ημέρα που αποφασίστηκε ομοφώνως ο αποκλεισμός μου, μαθαίνω ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που για πρώτη φορά καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση (του), άρχισε να σχεδιάζει την αντεπίθεσή του. Επ΄ αυτού (δηλαδή της αντεπίθεσης) σκοπεύει να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλίες, ενώ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα κάνει προσωπικές επιλογές σε τομείς που διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο φημολογούμενος ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς, που αν κατάλαβα καλά, από την περιφερειακή πηγή μου, μάλλον μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που θέλω να κρατήσετε είναι ότι ο αρχηγός Κυριάκος, έχει θέσει ως ορόσημο για την αναστροφή του κλίματος και κυρίως για το συνολικό restart την εμφάνισή του, στη φετινή ΔΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη.