Τα «πυρά» της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ιδίως της δεξιάς της πτέρυγας συγκεντρώνει, όπως είναι γνωστό, ο στενοχωρημένος από το σχετικό... «πέσιμο» Άκης Σκέρτσος, με την δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του να εκφράζεται ιδίως κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της προηγούμενης εβδομάδας.

Αιτία δε για να μπει στο σταυρόνημα είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, που μοιάζουν να είναι... ακούνητοι και... παντός καιρού, χωρίς να φαίνεται πως... δικαιώνουν αυτήν την στήριξη, όταν αδυνατούν να προτείνουν ακόμη και γενικό διευθυντή στο υπουργείο τους.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, δε, σε σχέση με τα παράπονα αυτά σε βάρος του Σκέρτσου, είναι πως αυτά φαίνεται να συσχετίζονται και με τον αριθμό των... βοηθών στο έργο του. Αυτοί, μάλιστα, δεν είναι μόνο μετακλητοί, με την στήλη να κάνει τη σχετική έρευνα και να αποκαλύπτει πως υπάρχει ακόμα και υφυπουργός που τον συνδράμει. Πρόκειται για τον υφυπουργό Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος - όπως αναφέρει και το σχετικό ΦΕΚ που φέρνει στο φως η στήλη - έχει ως έργο την παροχή συνδρομής στον Άκη Σκέρτσο.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ.

Αυτά τελικά βλέπει η ΚΟ της ΝΔ και «κοχλάζει», με το αίτημα στο Μέγαρο Μποδοσάκη (στο οποίο πλέον μετακομίζουν οι υπηρεσίες της πρωθυπουργικής έδρας, που μέχρι τώρα στεγάζονται στο Μαξίμου) να είναι να μικρύνει η ομάδα γύρω από τον Σκέρτσο. Ίσως, δε, δεν αργεί και η ώρα όπου θα αρχίσει... να πέφτει ξύλο, όπως σημειώνει καταληκτικά η στήλη.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

-Τώρα που μπήκα στην τελική ευθεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, κατακλύζομαι από αντίστοιχα με της θείας μου από τα Χανιά συναισθήματα σε σχέση με τους ανθρώπους που αδίκησα (άθελά μου) τη σεζόν που πέρασε. Ένας από αυτούς ήταν και ο υπουργός Σκέρτσος, που όπως μαθαίνω είναι ολίγον στεναχωρημένος από το… πέσιμο που του έχει γίνει, εντός και εκτός κυβέρνησης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο κυρίως της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Επειδή όμως, όπως σας είπα είμαι σε εξομολογητική διάθεση, σπεύδω να τον υπερασπιστώ, αν και δεν το έχει ανάγκη, για την εργατικότητα και κυρίως για την αφοσίωση που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια πλάι στον Μητσοτάκη. Ωστόσο, θα γράψω και κάτι που ενδεχομένως να μην αρέσει στον υπουργό Επικρατείας. Στην πολιτική όταν πιέζει κανείς το ελατήριο κάποια στιγμή αυτό (το ελατήριο) φεύγει και μπορεί να σου κάνει ζημιά. Όταν μιλάω περί ελατηρίου αναφέρομαι κυρίως στην αδυναμία των υπουργών να προτείνουν ακόμη και γενικό διευθυντή στο υπουργείο τους. Όλα αυτά τώρα θα τα χρεώνεται, δικαίως ή αδίκως ο Σκέρτσος, μαζί φυσικά με τις εξωκοινοβουλευτικές επιλογές του.

-Τις τελευταίες μέρες τώρα που ετοιμάζομαι να την κάνω από την Αθήνα και να πάω να συναντήσω τη θεία μου στα Χανιά (που έχει ψωνίσει ένα υπέροχο ολόσωμο μαγιό και με περιμένει να την πάω βόλτα στη θάλασσα) δεν ξέρω τι με έπιασε και άρχισα να ψάχνω τους εξωκοινοβουλευτικούς του συναγωνιστή Σκέρτσου. Αυτούς που έχουν μια ιδιότυπη μονιμότητα στην κυβέρνηση του προέδρου Μητσοτάκη. Στο ψάξιμο ανακάλυψα ότι υπάρχει υφυπουργός, που ονομάζεται Κοντογεώργης ο οποίος έχει την παροχή συνδρομής στον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Αν δεν κάνω λάθος αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος στο χωριό μου το ονομάζουν «βοηθό μάστορα». Η είδηση όμως εν προκειμένω είναι ότι ο υπουργός Επικράτειας διαθέτει εκτός από τους μετακλητούς και υφυπουργό για να τον συνδράμει. Αυτά βλέπουν οι βουλευτές και σε λίγο θα κάνουν συλλαλητήριο στο Μέγαρο Μποδοσάκη, ζητώντας να μικρύνει όσο το επιτρέπει το έθνος, η ομάδα που συνδράμει τον φίλο μου τον υπουργό Άκη. Με αυτά και τα προηγούμενα έχω την αίσθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα αρχίσει να πέφτει πολύ ξύλο.