Στην Άννα Διαμαντοπούλου και στο αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι στραμμένα όλα τα φώτα, με την άλλοτε Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ και υπουργό να σκέφτεται για πρώτο φορά το ενδεχόμενο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Big Mouth του Powergame.gr, πάνω από 100 στελέχη του κόμματος συλλέγουν υπογραφές για να γίνει το μεγάλο βήμα, με τον αριθμό τους να σημειώνεται πως έχει ξεπεράσει τις 5000 που απαιτούνται για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση που η Άννα Διαμαντοπούλου κατέβει και εκείνη στην εκλογική αρένα, είναι πολύ πιθανό να ανακατευτεί εκ νέου η τράπουλα και να ανατραπούν οι υφιστάμενες εσωκομματικές ισορροπίες και συμμαχίες. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για το χρίσμα επίσημα είναι 5: Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Καθώς μεγαλώνει η λίστα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα φώτα πέφτουν πλέον στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία φέρεται να εξετάζει για πρώτη φορά σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφια. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πάνω από 100 στελέχη σε όλη τη χώρα συλλέγουν υπογραφές για να πιέσουν την πρώην Επίτροπο να κάνει το μεγάλο βήμα και ήδη ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τις 5.000 που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα και να ανατρέψει τις υφιστάμενες εσωκομματικές ισορροπίες και συμμαχίες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής. Μ’ αυτά και με κάτι άλλα, εκείνο που μένει είναι να δούμε στο τέλος και τον Βαγγέλη Βενιζέλο να ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, με τη φόρα που έχουν πάρει οι υποψηφιότητες, προβλέπω να είναι περισσότεροι οι υποψήφιοι αρχηγοί από τους ψηφοφόρους.