Ένα από τα παραλειπόμενα και άκρως ενδιαφέροντα της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο - όπου ως γνωστόν μίλησαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς - δεν είναι τόσο οι παρουσίες, όσο οι απουσίες.

Η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, δε, αναφέρει πως το «καραμανλικό» camp δεν ήταν αρραγές, με τον ξάδερφο μάλιστα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή να μην δίνει το «παρών», με αιτία για αυτό να είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, Μανώλης Κοττάκης. Σημειώνεται μάλιστα με νόημα πως όχι μόνο δεν σκέφτηκε να παρευρεθεί, αλλά αντίθετα γύρισε στην πλάτη επιδεικτικά στον δημοσιογράφο και στον εκδοτικό όμιλο της «Δημοκρατίας».

Δια της απουσίας του επίσης έλαμψε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξαρχής διαφώνησε με το στήσιμο της εκδήλωσης και κυρίως με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Η στήλη αναφέρεται, δε, σε ένα «θερμό» τηλεφώνημα με τον Κώστα Καραμανλή, στον οποίο φέρεται πως είπε σε οξείς τόνους ««δεν μπορεί να γίνεσαι ορντινάντσα του Αντώνη». Όπως φαίνεται, ο Προκόπης Παυλόπουλος διατηρεί την άποψή του για τον Σαμαρά και τη «ζημιά» που έχει προκαλέσει στη ΝΔ, ενώ δεν ξεχνά τα όσα είχε πει για τον ίδιο, αλλά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis. Έτσι, αποφάσισε να απέχει από την εκδήλωση.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Απουσίαζε ο Καραμανλής ο Γ’
– Από τις απουσίες ξεχώρισα εκείνη του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία, αν κατάλαβα καλά (η απουσία), συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τον συγγραφέα του βιβλίου, που πραγματεύεται τους «απόρρητους φακέλους» του ξαδέρφου του. Ο Σερραίος πολιτικός όχι μόνο δεν σκέφτηκε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά, απεναντίας, για άλλη μια φορά επιδεικτικά γύρισε την πλάτη στον δημοσιογράφο Κοττάκη και στον εκδοτικό όμιλο της «Δημοκρατίας».

Αντάρτικο και από Παυλόπουλο
– Μια δεύτερη (ξεχωριστή) απουσία ήταν αυτή του αξέχαστου προέδρου της αιώνιας καρδιάς μας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, όπως μαθαίνω, διαφώνησε από την πρώτη κιόλας στιγμή με το όλο στήσιμο της εκδήλωσης και κυρίως με την παρουσία του προέδρου Σαμαρά. Κάπου άκουσα ότι είχε και ένα «θερμό» μέσα στο κατακαλόκαιρο τηλεφώνημα με τον Κώστα Καραμανλή, στο οποίο μεταξύ των άλλων του είπε ότι «δεν μπορεί να γίνεσαι ορντινάντσα του Αντώνη». Βλέπετε, ο πρόεδρος Πάκης διαχρονικά και σταθερά εμμένει στις απόψεις που διατύπωνε σε σχέση με τον Σαμαρά και τη ζημιά που έχει κάνει, κυρίως, στην παράταξη. Επίσης, δεν ξεχνά τα όσα είχε πει ο Μεσσήνιος πολιτικός τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισε να απέχει από τη χθεσινή εκδήλωση.