Φλεγματικές ατάκες από Βορίδη για την εκδήλωση Σαμαρά - Καραμανλή

Σήμερα θα ξεκινήσω με τον καλύτερο -νομίζω- σχολιασμό της πρόσφατης εκδήλωσης Σαμαρά - Καραμανλή. Προέρχεται από τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και έγινε στο ραδόφωνο των Παραπολιτικών, χθες. Ο κ. Βορίδης, λοιπόν, ερωτάτε γιατί δεν παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κοττάκη, με το κ. Βορίδη να απαντά με δηλητηριώδες στυλ «έχω διαβάσει προ τριετίας το βιβλίο του κ. Κοττάκη, δεν είχα κάτι να ενημερωθώ, τις απορίες μου σχετικά με το βιβλίο τις είχα λύσει». Ο κ. Βορίδης συνέχισε τα φλεγματικά του σχόλια, ύστερα από από δημοσιογραφική παρατήρηση ότι, απουσιάζοντας από την εκδήλωση, δεν βρέθηκε και δίπλα στον πρόεδρο της «Φωνής της Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, που παρέστη στο Πολεμικό Μουσείο. «Αφήστε και το άλλο να είσαι δίπλα-δίπλα με την κα Θάνου! Να πω την αμαρτία μου θα αισθανόμουν λίγο άβολα να κάθομαι δίπλα με την κα Θάνου... Είναι μέσα σε αυτούς τους ενδιαφέροντες συσχετισμούς αλλά φαντάζομαι και αυτή είναι βιβλιόφιλος…», κατέληξε όλο νόημα ο κ. Βορίδης και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.


Νιώθουν παραγκωνισμένες οι Αραμπατζή και Καραμανλή

Για την εκδήλωση Σαμαρά - Καραμανλή να σας πω επίσης ότι δίπλα, δίπλα κάθονταν η Άννα Καραμανλή με την Φωτεινή Αραμπατζή στο Πολεμικό Μουσείο. Κουνούσαν μάλιστα καταφατικά τα κεφάλια τους την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε παραγκωνισμένους βουλευτές από εξωκοινοβουλευτικούς που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα σε αντίθεση με αυτούς. Η Φωτεινή Αραμπατζή έχασε τον ρόλο της καθώς ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης και η Άννα Καραμανλή δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα ποτέ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Κάπως έτσι έχουν κοινό καημό και τον εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία με τον τρόπο τους. Μέχρι να δυσανασχετήσουν όμως με τις επιλογές Μητσοτάκη δεν είχαν ασπαστεί τις θέσεις Σαμαρά…


Επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη

Φωτιά και λάβρα μαθαίνω ότι ήταν ο Χάρης Καστανίδης για τον Νίκο Ανδρουλάκη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ενώπιον του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει από την αίθουσα. «Όταν κάποιος μιλάει για δίκαιο και ηθική πρέπει να ενσωματώνει το δίκαιο και τη ηθική πρώτα απ’ όλα στη προσωπική του συμπεριφορά», είπε επί λέξη ο πρώην υπουργός με αφορμή την αφαίρεση της βουλευτικής έδρας του στην Α’ Θεσσαλονίκης από τον κ. Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές καθώς επέλεξε να την κρατήσει εκείνος. Τον «κάρφωσε» μάλιστα ότι ήταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που το κόμμα συρρικνώθηκε στο 4,5% και έγινε… συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.


Οι αιχμές Γερουλάνου για Δούκα

Κοινό αφήγημα κατά του Χάρη Δούκα έχουν υιοθετήσει οι αντίπαλοί του στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για αναφορές ότι «θα εγκαταλείψει στη μοίρα την Αθήνα, σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός», ότι «χρησιμοποιεί τον δήμο Αθηναίων για να πτύχει τον στόχο του στην κεντρική πολιτική σκηνή» και άλλα που εν μέρη ακούγονται λογικά. Μάλιστα, ο Παύλος Γερουλάνος περιέγραψε το εν λόγω αφήγημα με λεπτομέρεια μιλώντας χθες στο Παραπολιτικά 90,1. Με διακριτικές αλλά σαφείς αιχμές είπε ότι «εγώ όταν κατέβηκα στο δήμο μια από τις δεσμεύσεις μου ήταν να μείνω στο δήμο τέσσερα χρόνια και έμεινα στο δήμο τέσσερα χρόνια. Ο φόρτος είναι μεγάλος όπως και ο φόρτος ενός κόμματος είναι μεγάλος».


Η ειδική αποστολή Πολάκη που του ανέθεσε ο Κασσελάκης

Να σας πάω τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ όπου τα τύμπανα του πολέμου μεταξύ των προεδρικών και των Τσιπρικών έχουν ηχήσει… προ πολλού. Μάλιστα, την αντιπαράθεση με τα στελέχη που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη στα κομματικά όργανα έχει αναλάβει ο Παύλος Πολάκης. Έτσι στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει αύριο όσοι επιχειρήσουν να τα βάλουν με τον πρόεδρο του κόμματος για τα όσα έχει πει και έχει κάνει το τελευταίο διάστημα θα βρεθούν απέναντι στον βουλευτή Χανίων. Πολλοί υποστηρίζουν ότι γι’ αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε για τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφερόμενος μάλιστα στην προσωπική ζωή του και στον σύζυγο του. Στο παρελθόν τέτοιου είδους αναφορές τον είχαν ενοχλήσει ιδιαίτερα και είχε αντιδράσει έντονα. Σήμερα, όμως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα …


Η «Χάρτα της Αυτοδιοίκησης» με σφραγίδα Λιβάνιου

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Κώδικα της Αυτοδιοίκησης, με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, να δίνει το περίγραμμα του τι θα περιλαμβάνει, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Όπως προανήγγειλε ο υπουργός στον νέο Κώδικα για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα υπάρξουν προβλέψεις μεταξύ άλλων για το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των Περιφερειακών Αρχών, για το σύστημα διακυβέρνησης των Περιφερειών, αλλά και για τη θεσμοθέτηση μητροπολιτικών λειτουργιών και διακυβέρνησης στα δυο μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.


«Πρεμιέρα» της δικαστικής αστυνομίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων τα 40 πρώτα, μέλη της δικαστικής αστυνομίας, τα οποία θα αρχίσουν την υπηρεσία τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.Το πρώτο διάστημα θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας.
Θα έχουν ως αρμοδιότητα τη φύλαξη των δικαστηρίων, την εκτέλεση και την επίδοση δικαστικών αποφάσεων. Προηγήθηκε η εκπαίδευση τους στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Συνολικά με βάση την προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης το αστυνομικό τμήμα της δικαστικής αστυνομίας στελεχώνουν 500 άτομα τα οποία θα κατανεμηθούν στους δικαστικούς σχηματισμούς όλης της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η δικαστική αστυνομία μάλιστα υπάγεται στους κατά τόπους εισαγγελίες και για την πρόσληψη όσων την στελεχώνουν εφαρμόστηκε ένα σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων με τα μέλη της να είναι έτοιμα να προσφέρουν το σημαντικό τους έργο στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης.


Στο Πειθαρχικό τη Δευτέρα

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης αναμένεται να διαβιβάσει την ερχόμενη Δευτέρα ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γεώργιος Μπέας, ολόκληρο τον φάκελο, ο οποίος αφορά την πνευμονολόγο του ιδρύματος, η οποία ζήτησε και έλαβε αναρρωτική άδεια συνολικού χρονικού διαστήματος… 90 ημερών. Στον φάκελο θα περιλαμβάνεται επίσης το απολογητικό υπόμνημα της ιδίας της γιατρού και οι αποφάσεις θα ανήκουν πια στα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Κάτι μας λέει ότι η υπόθεση της εν λόγω γιατρού ενδέχεται να διαβιβαστεί και σε ανώτερα πειθαρχικά κλιμάκια, ενώ πλήρως ενήμερη για την υπόθεση είναι η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.