Έλενα Ακρίτα ίσον... αξιοπιστία

«Μεγάλη µπουκιά φάε, µεγάλη κουβέντα µη λες». Και κυρίως να µην τη διατυπώνεις γραπτώς στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη λαϊκή αυτή ρήση καλό θα ήταν να την έχουν κατά νου οι πολιτικοί αυτής της χώρας ώστε να µην εµφανίζονται ανακόλουθοι και κυρίως αναξιόπιστοι στα µάτια της κοινής γνώµης. Όπως εξίσου επιπόλαιο είναι να βάζεις «το χέρι σου στη φωτιά», αποθεώνοντας πρόσωπα, επειδή µπορεί να σε ενθουσίασαν στιγµιαία. Γιατί αν στην πορεία βγαίνεις και τα κράζεις, τότε µάλλον το φταίξιµο είναι δικό σου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα προ ηµερών έκανε ένα σχόλιο εναντίον του ∆ιονύση Τεµπονέρα, αφήνοντας µάλιστα να εννοηθεί ότι απείχε από τη µάχη των ευρωεκλογών. Πάλι καλά που δεν τον κατηγόρησε ότι ψήφισε Νέα Αριστερά.

Συγκεκριµένα, έγραψε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα διάβαζα µε ενδιαφέρον τα “διαγγέλµατα” του κ. Τεµπονέρα, αν τον είχα δει προεκλογικά να στηρίζει το κόµµα, όπως έκαναν άλλοι. Τώρα τα προσπερνώ». Εν τω µεταξύ, όταν ο ∆. Τεµπονέρας είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις τελευταίες εθνικές εκλογές µε εντολή του Αλέξη Τσίπρα, η Έλενα Ακρίτα, που σήµερα τον περιφρονεί και τον απαξιώνει, έγραφε για αυτόν δηµοσίως: «Τον ∆ιονύση Τεµπονέρα γιατί τον κρύβαµε;». Τότε για την Έλενα Ακρίτα ο ∆. Τεµπονέρας ήταν «αποκάλυψη». Σήµερα δεν θέλει ούτε να τον βλέπει ούτε να τον παρακολουθεί. Βέβαια, δεν είναι και η πρώτη φορά που η Έλενα Ακρίτα αλλάζει γνώµη για τους ανθρώπους, δίχως να υπολογίζει αν αυτό πλήττει την προσωπική της αξιοπιστία. Στις εσωκοµµατικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν µε την Έφη Αχτσιόγλου και µετά πήγε µε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημόσια δήλωση υποταγής ζητά ο Stefanos από τον Αλέξη

Να υπογράψει δήλωση υποταγής προς το πρόσωπό του και να αποκηρύξει τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως εν δυνάμει ηγετικό παίκτη στις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς απαίτησε από τον Αλ. Τσίπρα ο Στ. Κασσελάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον καλό συνάδελφο Αντώνη Σρόιτερ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό που ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα είναι να βγει δημοσίως και να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της χώρας ως επικεφαλής ενός ενιαίου κεντροαριστερού σχηματισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ίδιος -δηλαδή ο Στ. Κασσελάκης- έχει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι πίσω από τον πόλεμο φθοράς που υφίσταται βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η έντιμη στάση για όλους, μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο προκάτοχός μου, είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη σε αυτές τις συνεννοήσεις και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ηγέτης μιας οποιασδήποτε συνεννόησης. Εάν δεν μπορεί αυτό κάποιος να το πει για το κόμμα του, για τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε λάθος κόμμα. Είναι πάρα πολύ απλό», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Α. Σρόιτερ, ενώ όταν ρωτήθηκε αν επιδίωξε κάποια συνάντηση μαζί του, απάντησε αρνητικά και πως η σχέση του πλέον με τον Αλ. Τσίπρα είναι «καθαρά πολιτική».

Στην προσπάθειά του να αναδείξει ποιοι ίδρωσαν τη φανέλα και μάτωσαν στη μάχη των ευρωεκ λογών, για να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ όρθιο, ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκινά περιοδείες σε όλες τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, ώστε να συγχαρεί τους επικεφαλής αυτών για τον αγώνα που έδωσαν. Σήμερα θα βρεθεί στην ΤΟ του ΠΑΣΟΚ στο Αιγάλεω.

Πρώτα τεμενάδες, μετά τσαμπουκάδες

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντ. Σρόιτερ, ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε εάν επεδίωξε να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα, ώστε να λυθεί η παρεξήγηση που προκάλεσαν οι αναφορές του στις «μαύρες τρύπες» που βρήκε στα οικονομικά του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως δεν επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι έχει το πάνω χέρι σε όλα και δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί ενώπιόν του για τα όσα υποστήριξε δημοσίως εναντίον του. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν, όπως έκανε και με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός τού έριξε «άκυρο», λέγοντάς του: «Είμαι διακοπές με την οικογένειά μου».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή