Μπορεί να προκαλεί γέλιο, όμως είναι αλήθεια: Η προχθεσινή εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, στην οποία μάλιστα μίλησαν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, έγινε με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», το οποίο (βιβλίο), όμως, είναι... εξαφανισμένο.

Συγκεκριμένα, η στήλη Big Mouth του Powergame.gr το αναζήτησε στο site politeianet.gr, διαπιστώνοντας πως είναι εξαντλημένο ακόμα και από τον εκδότη, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα παραγγελίας. Το εν λόγω πόνημα, λοιπόν, στο οποίο έπεσαν τα... φώτα της δημοσιότητας, είναι επί της ουσίας «αόρατο», μη επιτρέποντας σε κάποιον αυτή τη στιγμή (τρία χρόνια μετά την έκδοσή του) να το προμηθευτεί.

vivlio_kottakis

Τι αποκαλύπτει η στήλη «Big Mouth»

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της πολιτικής γραφικότητας που συνόδευε την προχθεσινή εκδήλωση του ντουέτου των «πολιτικών παλαιοημερολογιτών», σπεύδω να σας διηγηθώ μια προσωπική ιστορία, και δη φρέσκια. Ακούγοντας τα φοβερά και τρομερά που είπαν οι Καραμανλής και Σαμαράς και επειδή ήμουν από τους ελάχιστους εν ζωή Νεοδημοκράτες που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο του Κοττάκη, έσπευσα να το προμηθευτώ. Πρωί-πρωί με την αυγούλα επισκέφτηκα το site politeianet.gr, αναζητώντας τους «Απόρρητους φακέλους Καραμανλή». Προς μεγάλη μου απογοήτευση, διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο πόνημα είναι εξαντλημένο ακόμα και από τον εκδότη και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας. Μου πήρε ώρα για να διυλίσω τη σχετική πληροφορία. Για να συνειδητοποιήσω ότι το πολιτικό ντουέτο των πρώην πικραμένων μιλούσε για ένα επί της ουσίας «αόρατο» βιβλίο», από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε καν στις αποθήκες του χρεοκοπημένου (κατά τα άλλα) Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη. Αν και πάλι δεν το καταλάβατε, οι Καραμανλής και Σαμαράς παρουσίασαν ένα βιβλίο που επί της ουσίας δεν έχει παρουσία στα βιβλιοπωλεία! Και η ξεφτίλα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό…