Δύο φίλοι «απ' τα παλιά» είχαν μια θερμή συνάντηση στο περιθώριο του Συνεδρίου του Economist: ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, και τον πρώην υπουργό Επικρατείας της χώρας μας Σταύρο Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr, η φιλία τους κρατάει πάνω από 30 χρόνια, από τότε που έλαβε χώρα στην Αθήνα το 9ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και, ως εκπρόσωποι της νεολαίας, είχαν συνεργαστεί και συμμετάσχει στη διαμόρφωση του Προγράμματος των Αθηνών, κείμενο που αποτέλεσε για χρόνια το βασικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι δύο άνδρες τα είπαν και πριν από λίγους μήνες, σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την έκθεση για την ενιαία αγορά της ΕΕ, την οποία παρουσίασε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Θερμή συνάντηση είχαν στο περιθώριο του Συνεδρίου του Economist ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, και ο πρώην υπουργός Επικράτειας της Ελλάδας Σταύρος Παπασταύρου. Δεν σας κρύβω ότι μου προξένησε μια κάποια έκπληξη η διαχυτικότητα της επαφής των δύο ανδρών. Ρώτησα κι έμαθα ότι η φιλία τους κρατάει πάνω από 30 χρόνια, από την εποχή που έλαβε χώρα στην Αθήνα το 9ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και, ως εκπρόσωποι της νεολαίας, είχαν συνεργαστεί και συμμετάσχει στη διαμόρφωση του Προγράμματος των Αθηνών, κείμενο που αποτέλεσε για χρόνια το βασικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, μου είπαν ότι πριν από λίγους μήνες οι δυο τους είχαν πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη, με βασικό θέμα συζήτησης την ανεξάρτητη έκθεση για το μέλλον της ενιαίας αγοράς της, την οποία προετοίμασε και παρουσίασε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ενρίκο Λέτα.