Μπορεί τα πεπραγμένα του στη διοίκηση της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας να τα διαφημίζει ως ένα success story, μόνο που αυτό πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με πολύ πρόσφατη πανελλαδική έρευνα που έχει έρθει σε γνώση της στήλης Big Mouth του Powergame.gr, το 70% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το υποχρεωτικό τέλος που πληρώνουμε όλοι κάθε μήνα στο λογαριασμό του ρεύματος είναι υψηλότερο από όσο θα έπρεπε (έναντι μόλις 18%, που το κρίνει δίκαιο), ενώ πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν αξίζει τα λεφτά του. Επιπρόσθετα, το 55% των Ελλήνων θεωρούν ότι η οικονομική διαχείριση στην ΕΡΤ δεν είναι ούτε διάφανη, ούτε καλή. 

Με βάση τα παραπάνω, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από το 70% των πολιτών δηλώνουν ευθέως ότι θα σταματούσαν να πληρώνουν το τέλος αν είχαν αυτήν τη δυνατότητα, με την εικόνα για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα να βελτιώνεται (αν και όχι ιδιαίτερα) χάρη στην άποψη των συνταξιούχων και της επαρχίας.

Άρα, λοιπόν, παρόλο που η διοίκηση της ΕΡΤ διατυμπανίζει πως έχει πετύχει ένα success story, αυτό τελικά είναι μάλλον... ναυαγισμένο.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Το σαξές στόρι της ΕΡΤ διαφημίζει ο Ζούλας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Μόνο που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο -τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή, που το πληρώνουν, θέλουν-δεν θέλουν, μέσω του υποχρεωτικού ανταποδοτικού τέλους κάθε μήνα στον λογαριασμό του ρεύματος. Αν ο πρόεδρος έκανε τον κόπο να τους ρωτήσει, θα του κοβόταν η έπαρση για τα «κατορθώματά» του. Σύμφωνα, λοιπόν, με πολύ πρόσφατη πανελλαδική έρευνα, από μεγάλη εταιρεία, που έχουμε στα χέρια μας, οι πολίτες κάθε άλλο παρά συμμερίζονται τον ενθουσιασμό του «εθνάρχη» Ζούλα για τα επιτεύγματα της ΕΡΤ. Έχουμε και λέμε: το 70% δηλώνει ότι το υποχρεωτικό τέλος είναι υψηλότερο απ’ όσο θα έπρεπε και μόλις το 18% το θεωρεί δίκαιο, ενώ πάνω από τους μισούς απαντούν ότι το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν αξίζει τα λεφτά του! Και το πικρό κερασάκι στην τούρτα του Ζούλα: το 55% των Ελλήνων θεωρούν ότι η οικονομική διαχείριση στην ΕΡΤ δεν είναι ούτε διάφανη, ούτε καλή.

Κατόπιν αυτών, δεν προκαλεί έκπληξη ότι πάνω από το 70% των πολιτών δηλώνουν ευθέως ότι θα σταματούσαν να πληρώνουν το τέλος αν είχαν αυτήν τη δυνατότητα! Μάλιστα, τα παραπάνω νούμερα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν οι συνταξιούχοι και η επαρχία, που σώζουν κάπως (όχι πολύ) τα προσχήματα για τον αυτοπροτεινόμενο ισόβιο πρόεδρο. Άραγε ο νόμος Κεραμέως και το ΑΣΕΠ δεν ισχύουν για την ΕΡΤ; Με την αλαζονεία, βέβαια, μπορεί να χτίζεις παλάτια στην άμμο και success stories στην Αγία Παρασκευή, εκλογές όμως δεν κερδίζεις. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά στο ΜΜ και είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν τα δέοντα.