Την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε το βίντεο που ήρθε χθες, Τετάρτη 3/07, στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τον πρώην γραμματέα και επί πέντε χρόνια υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να βιαιοπραγεί εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», επειδή έχασε την πτήση του.

*Διαβάστε εδώ: Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιος είναι ο υπάλληλος στον οποίο επιτέθηκε - 25χρονος και χαμηλών τόνων, φοβάται για τη δουλειά του

Ο πρωθυπουργός, του οποίου η ανοχή είναι μηδενική σε ζητήματα συμπεριφοράς, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αποφάσισε αμέσως την αποποπομπή Αυγενάκη από τη ΝΔ.

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η οποία υπενθυμίζεται πως πρώτη αποκάλυψε τη Δευτέρα 1/07 το συμβάν που είχε λάβει χώρα στο αεροδρόμιο λίγες ημέρες νωρίτερα, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν φύγει χθες για την επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ζήτησε από τον στενό του συνεργάτη, υφυπουργό Γιώργο Μυλωνάκη, να επικοινωνήσει με τον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου ο τελευταίος να φωνάξει τον βουλευτή Ηρακλείου για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια στήλη, ο γραμματέας της «γαλάζιας» ΚΟ σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον Αυγενάκη, ο οποίος βρισκόταν στην Κρήτη. Οι δύο άνδρες είχαν μια ολιγόλεπτη κουβέντα, με τον Καλαφάτη να καλεί στο γραφείο του στη Βουλή τον συνάδελφό του. Το διάστημα που μεσολάβησε ο πρώην υπουργός, έχοντας αντιληφθεί τις προθέσεις του πρωθυπουργού, και έως ότου φτάσει στην Αθήνα, έσπευσε να εκδώσει μια ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητούσε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ωστόσο, το βίντεο, τόσο αυτό που δημοσιεύθηκε, όσο και το υπόλοιπο, που ήταν στη διάθεση του Μαξίμου, δεν μπορούσε να τον… σώσει.

Μετά το τηλεφώνημα Καλαφάτη, με τον Αυγενάκη επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ενώ το τελευταίο τηλεφώνημα έπεσε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος και του ανακοίνωσε την απόφαση του προέδρου Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από τη «γαλάζια» ΚΟ.

Επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου, όπως επισημαίνει η ίδια στήλη, δεν χρειάστηκε πολλά λεπτά της ώρας για να δώσει την εντολή της αποπομπής του πρώην υπουργού από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Τι διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth, το επεισόδιο που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο, με πρωταγωνιστή τον Αυγενάκη, δεν σταμάτησε εκεί που φαίνεται στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν έξαλλος που έχασε την πτήση του, άρπαξε το τηλέφωνο από τον υπάλληλο και αφού δεν έβγαλε άκρη με αυτόν που μιλούσε, πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στα πόδια του υπαλλήλου.

«Τώρα ξεκινάμε μαζί, πιτσιρίκο. Θα δεις τι θα γίνει από εδώ και πέρα», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, απευθυνόμενος στον φοβισμένο υπάλληλο.

Έπειτα, όπως αποκαλύπτει το Big Mouth, έφτασε η Αστυνομία, που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο και δόκιμοι αστυνομικοί που ήταν διπλά.

«Μη με πλησιάζετε, γιατί έχω ασυλία», τους φώναξε, με τους αστυνομικούς να υπαναχωρούν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφτασαν στο σημείο και αστυνομικοί της ασφάλειας του «Ελευθέριος Βενιζέλος», εναντίον των οποίων ο Αυγενάκης εκτόξευσε απειλές, λέγοντας πως θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν.


Βαρύ το κλίμα για τον Αυγενάκη

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βig Mouth, εδώ και καιρό έχει βαρύνει πολύ στο μυαλό του Μητσοτάκη το κλίμα για τον πρώην υπουργό Αυγενάκη, γι’ αυτό και στον πρόσφατο ανασχηματισμό τού έδειξε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Τέλος, η στήλη αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό κατά το αμέσως προσεχές διάστημα να έχουμε κι άλλα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή.

*Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr ΕΔΩ