Πριν από λίγο διάστημα ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο νέος Πρόεδρος θα μπορούσε να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής, ακόμη κι αν δεν προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Άλλωστε - όπως αναφέρει η στήλη - ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς «πίνει νερό» στο όνομά του, ενώ επίσης εδώ και καιρό θεωρείται περισσότερο πολιτικός, παρά τεχνοκράτης.

Διαβάστε ακόμα: Στουρνάρας και Τασούλας στο Εντευκτήριο της Βουλής λίγο πριν την ΚΟ της ΝΔ - Οι... selfies των "γαλάζιων βουλευτών" με τον Κεντρικό Τραπεζίτη

Σύμφωνα με το «Big Mouth», λοιπόν, ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρείται μια καλή περίπτωση, καθώς με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει «ήσυχο το κεφάλι του» και στο εσωκομματικό πεδίο, αλλά και γενικότερα. Και αυτό, γιατί ο κ. ο Στουρνάρας παίζει εδώ και καιρό ως ένας παράγοντας -ίσως ο μοναδικός τόσο αξιόπιστος- που θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, όπως αναφέρει η στήλη.

Πάντως, ο μόνος που σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένος με αυτή την προοπτική είναι ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου τότε ο νυν διοικητής είχε «αδειάσει» μεγαλοπρεπώς, από το βήμα κιόλας της Βουλής.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει σήμερα το Big Mouth ΕΔΩ.