Η Renew Europe του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που παραπαίει στο Παρίσι, είναι η πιο επίφοβη ομάδα για διαρροές στην ψηφοφορία για το «τιμόνι» της Κομισιόν για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν, με αντάλλαγμα την παραμονή ως επιτρόπου, και μάλιστα σε νευραλγικό πόστο, του Τιερί Μπρετόν, αν τελικά η πρώτη εκλεχθεί.

Διαβάστε ακόμα: Πρωταγωνιστής στη νέα εποχή της ΕΕ ο Μητσοτάκης μετά τις ζυμώσεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο - Ποιες θέσεις επιτρόπων στοχεύει ο πρωθυπουργός

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απαίτηση αυτή του Μακρόν έγινε δεκτή και αυτό βέβαια είναι κάτι που θα μετρήσει, καθώς ο Μπρετόν ήταν βασικός πολέμιος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αντίθετος με τη στήριξή της για δεύτερη θητεία ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεχή πόλεμο μαζί της. 

Ο Μπρετόν, πάντως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Big Mouth», έχει ισχυρή επιτροπή στην ευρωομάδα Renew Europe, οπότε ας μην αποκλείει κανείς οργανωμένες… διαρροές!

Επιστροφή στα σενάρια για τη λύση Μητσοτάκη

Με αφορμή τα παραπάνω, λοιπόν, δεν είναι απίθανο εντός καλοκαριού να πέσει ξανά στο τραπέζι η λύση Μητσοτάκη. Είναι, βέβαια, γνωστό -όπως σημειώνει η στήλη- ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ακόμη κι αν δεν εκλεχθεί η Φον ντερ Λάιεν και του προταθεί η προεδρία της Κομισιόν, δεν πρόκειται για κανέναν λόγο και κυρίως για κανέναν θώκο να την «εγκαταλείψει».

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψουν τα σενάρια για την ευρωπαϊκή αξιοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει το Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.