Ταβανόπροκες Βελόπουλου για τη Novartis

Μήπως η ελληνική ∆ικαιοσύνη θα πρέπει να ασχοληθεί εκ νέου µε την υπόθεση Novartis, διερευνώντας ενδελεχώς τον ρόλο των «προστατευόµενων» µαρτύρων, τις επαφές που είχαν µε πολιτικά πρόσωπα για να δώσουν αµφιλεγόµενες καταθέσεις, τον ρόλο που διαδραµάτισαν οι συνήγοροί τους αλλά και τις οικονοµικές απολαβές που µπορεί να απέκτησαν όλοι µαζί και από κοινού στο τέλος; Θέτουµε τα συγκεκριµένα ερωτήµατα, επειδή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, µιλώντας στη Βουλή, άφησε βαρύτατους υπαινιγµούς για τον ρόλο που διαδραµάτισε σε αυτή την υπόθεση ο πρώην βουλευτής του κόµµατος του, Παύλος Σαράκης, τον οποίο διέγραψε πριν από λίγες ηµέρες.

«Για ποια δικαιοσύνη µιλάµε; Για τη Novartis; Οι Αµερικανοί πήραν ήδη 350.000.000 ευρώ, η Ελλάδα τι πήρε; Τίποτα. Ο δικηγόρος που ήταν εκεί πήρε τα 30.000.000 µαζί µε τους προστατευόµενους µάρτυρες», ανέφερε χαρακτηριστικά, «φωτογραφίζοντας» ευθέως τον Σαράκη, που είχε αναλάβει τη νοµική εκπροσώπηση των προστατευόµενων µαρτύρων, τους οποίος -εν τω µεταξύ- γνώριζε και ο Παύλος Πολάκης. Εδώ πρέπει να δοθούν απαντήσεις. ∆ιότι ο Βελόπουλος τι λέει; Επάνω σε «ψευδοµάρτυρες», όπως τους αποκαλούσε και ο Αντώνης Σαµαράς, στήθηκε µια σκευωρία για να κονοµήσουν κάποιοι. Ο Σαµαράς θα αξιοποιήσει την παρέµβαση του Βελόπουλου, για να βγάλει τις κουκούλες των «προστατευόµενων» µαρτύρων;

Όπου φυσάει ο άνεμος

Και να θες να τους πάρεις στα σοβαρά ορισμένους πασόκους, εντούτοις από μόνοι τους φροντίζουν να χάνουν την αξιοπιστία τους. Πληροφορήθηκα ότι κατά την επίσκεψη του Χάρη Δούκα στη Θεσσαλονίκη εκείνος που έτρεχε ξοπίσω του στις ομιλίες του ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος στη μάχη των ευρωεκλογών εμφανιζόταν ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου των Δημοκρατών, Ανδρέα Λοβέρδου. Εδώ πλέον η στάση κάποιων στελεχών που «περιφέρονται» στον χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να αξιολογηθεί με όρους πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Εκτός και αν οι Δημοκράτες κατέβασαν ρολά ως κόμμα και ο Αρβανιτίδης με εντολή του αρχηγού του, Λοβέρδου, εμπλέκεται στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Ήρεμο κλίμα» στο… ρινγκ της Κουμουνδούρου

Δεν νομίζω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι διαρροές που έκαναν οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, ότι δηλαδή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας διεξήχθη σε ήρεμο και γόνιμο κλίμα. Και επίσης, ας μη δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις, βαφτίζοντας «ενστάσεις» τις σοβαρές διαφωνίες που διατυπώθηκαν από μέλη του οργάνου για την εισήγηση που έκανε, τόσο ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης όσο και η γραμματέας της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου. Όσοι έπαιρναν τον λόγο, για να εκφράσουν τη διαφωνία τους επί της εισηγήσεως του προέδρου, συνάμα εξηγούσαν τους λόγους που την καταψηφίζουν. Αν στο τέλος της συνεδρίασης δεν έγινε για τυπικούς λόγους μια εφ’ όλης της ύλης ψηφοφορία, αυτό δεν αμβλύνει το έκρυθμο κλίμα που είχε ήδη καταγραφεί. Άρα δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με το «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια».