Με την θητεία του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, να λήγει τον Σεπτέμβριο, τα... φίδια φαίνεται πως έχουν ζώσει τον κυρίαρχο του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, χωρίς όμως οι οιωνοί να είναι καλοί για τον επικεφαλής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μολονότι έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για να διατηρήσει το αξίωμά του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, εναντίον του ορθώνονται τα πεπραγμένα της διοίκησής του και ειδικότερα τα 122 εκατομμύρια ευρώ μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΕΡΤ από τις ανείσπρακτες οφειλές από τους παρόχους ενέργειας, τις οποίες - σύμφωνα με τη στήλη - πιέζει την κυβέρνηση να τις διαγράψει με ειδική τροπολογία.

Παράλληλα, τα κέρδη του οργανισμού σημειώνουν ελεύθερη πτώση, έχοντας μειωθεί από τα 35 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε μόλις 15 εκατομμύρια το 2022.

Αυτά, όμως, είναι η μία πτυχή του προβλήματος για τον... «εθνάρχη» Ζούλα. Η άλλη και ίσως σοβαρότερη είναι πως - σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Big Mouth - ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, το οποίο είναι προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος, όχι να διοικήσει, αλλά ακόμα και να είναι υποψήφιος για να διοικήσει δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τον νόμο Κεραμέως. Σύμφωνα, δε, με τη στήλη, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ζητεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τον νόμο Κεραμέως, με ειδική ρύθμιση, δεύτερη, έπειτα από εκείνη για τις ανείσπρακτες οφειλές, που αναφέρθηκε ανωτέρω.

Με τον απερχόμενο, όμως, πρόεδρο της ΕΡΤ να μην βλέπει από το Μέγαρο Μαξίμου και ιδιαίτερη... διάθεση να τον στηρίξει, κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και για αυτό βάζει - σύμφωνα πάντα με το Big Mouth - φιλικά του site να τονίζουν τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις που διατείνεται πως έχει με τον πρωθυπουργό, με την προσπάθεια να εντείνεται να διαφημιστεί κάτι το οποίο δεν υπάρχει.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth


– Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται τελευταία ο «εθνάρχης» Ζούλας. Βλέπετε, η θητεία του λήγει τον Σεπτέμβριο και παρ’ ότι έχει κινήσει λυτούς και δεμένους για να την ανανεώσει, οι οιωνοί κάθε άλλο παρά καλοί είναι για τον… Λουδοβίκο της Αγίας Παρασκευής. Κατ’ αρχάς τον επιτυχημένο τον καταδιώκουν τα πεπραγμένα της διοίκησής του: τα 122 εκατομμύρια ευρώ μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΕΡΤ από τις ανείσπρακτες οφειλές από τους παρόχους ενέργειας, τις οποίες πιέζει την κυβέρνηση να τις διαγράψει με ειδική τροπολογία. Ύστερα, είναι η ελεύθερη πτώση των κερδών του οργανισμού, από τα 35 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε μόλις 15 εκατομμύρια το 2022. Αυτό είναι το success story που διαφημίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο κ. Ζούλας. Αλλά έχει και δεύτερο, πιο προσωπικό, κώλυμα για την ανανέωση της θητείας του. Όπως μαθαίνω, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, το οποίο είναι προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος, όχι να διοικήσει, αλλά ακόμα και να είναι υποψήφιος για να διοικήσει δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τον νόμο Κεραμέως. Σύμφωνα με την πηγή μου, που ομολογώ ότι δεν είναι σαν αυτές που είχε αυτός ο τεράστιος δημοσιογράφος όταν ασκούσε το επάγγελμα, ο Ζούλας ζητεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τον νόμο Κεραμέως, με ειδική ρύθμιση, δεύτερη, έπειτα από εκείνη για τις ανείσπρακτες οφειλές! Επειδή όμως δεν βλέπω μεγάλη προθυμία εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, τον έχουν ζώσει τα φίδια τον απερχόμενο και βάζει φιλικά του site να γράφουν πόσο φίλος είναι με τον πρωθυπουργό. Όσοι όμως το κάνουν αυτό μάλλον θέλουν να διαφημίσουν κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.